Megkérdeztük az orvost: Mi okozza a reggeli rosszullétet terhességben?

K: Mi okozza a reggeli rosszullétet, hányingert? Mivel lehet megelőzni vagy gyógyítani, és miért van az, hogy a terhesség első néhány hónapja után magától elmúlik?

reggeli, rosszullét, terhesség | The New York Times Health News Service   Medincorp | Anderson, E.

V: A reggeli émelygést valószínűleg a hormonok magas szintje okozza, különösen a humán chorinicus gonadotropiné (HCG), amelyek ahhoz szükségesek, hogy a magzat a terhesség elején megmaradjon az anya szervezetében. A világon a terhes nőknek több mint a fele szenved ettől, és több mint egy évezrede ismeretes.

Évente mintegy 50 ezer terhes nő szorul kórházi ápolásra az Egyesült Államokban, a reggeli hányás okozta dehidráció miatt.

Az egyetlen gyógyszer, ami valami javulást hozott, a Benedictine volt, ám jelenleg nincs piaci forgalomban. Bár néhány beteg esküszik a nagy adag B6-vitaminra, mások szerint a gyömbéres ételek használnak, valójában semmi sincs, amiről bebizonyosodott volna, hogy segít.

Mivel lehet mégis próbálkozni? Fogyasszunk semleges ízű szénhidrát termékeket, kekszet, teljes őrlésű gabonából készült süteményeket, szalmaburgonyát, krumplipürét vagy főtt krumplit, valamint lédús gyümölcsöket: zamatos almát, szőlőt, görögdinnyét, igyunk gyömbérsört, limonádét, citromos, jeges vizet, mentateát.

Dr. Anderson alapító tagja az American Board of Family Practice-nak, volt elnöke a New Hampshire Academy of Family Physicians-nek. Jelenleg félállásban egy San Diegó-i orvoscsoport tagjaként működik, és rendszeresen ír egészségügyi témájú cikkeket.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| reggeli, rosszullét, terhesség
2002-07-31 22:00:06
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop