WHO: csökkent a gyermekágyi halandóság

Globálisan 44 százalékkal csökkent az 1990-es évekbeli szinthez képes a gyermekágyi halandóság az elmúlt 25 évben, de csak kilenc országban érték el az ENSZ által kitűzött célokat - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a The Lancet című brit orvosi szakfolyóiratban közölt vizsgálata szerint.


Szülés után jobb a lassú futás

Szülés után sokan szeretnének minél hamarabb visszatérni a régi formájukhoz és a korábbi edzésrendhez. Pár hónappal a baba érkezése után már el lehet kezdeni futni, ügyelni kell azonban arra, hogy sok minden megváltozott.


A szülés utáni depresszió magyarázata

Amerikai kutatók valamivel közelebb jutottak annak megértéséhez, hogy miért szenvednek az anyák depresszióban a szülés után. Eredményeik szerint ugyanis azok az egerek, amelyeknél egy bizonyos receptor hiányzik az agyban, hasonló tüneteket produkálnak.


Kismamák veszélyben

Az első gyermekes anyák a szülés után fokozottan veszélyeztetettek, állítja egy nagyszabású új vizsgálat – nemcsak a szülés utáni depresszió fenyegeti őket, hanem egy sor elmebetegség is.


A legtöbb új anyuka kimerült

Újabb kutatások szerint az újdonsült mamák alábecsülik azt a megterhelést, amit a szülés és a baba gondozása jelent számukra. Öt héttel a szülés után a legtöbben fáradtak voltak, emlőpanaszaik voltak és szexuális érdeklődésük is csökkent, egy új tanulmány szerint.


1

Web Design & Development Prowebshop