A szülés utáni depresszió új kezelése

A szakértők úgy vélik, hogy a szülés utáni depresszió aránya legalább kétszer olyan magas lehet, mint a jelenlegi statisztikák, mivel sok esetet nem diagnosztizálnak.


Szülés utáni depresszió - Csak semmi pánik!

Egy kisbaba érkezése mindig öröm. Vagy mégsem? A szülés után egy-három nappal sok kismama riadtan tapasztalja, hogy a terhességét végigkísérő boldog, izgalommal teli várakozást érzelmi labilitás, sírásközeli hangulat és súlyos alvászavar váltja fel.


Kismamák veszélyben

Az első gyermekes anyák a szülés után fokozottan veszélyeztetettek, állítja egy nagyszabású új vizsgálat – nemcsak a szülés utáni depresszió fenyegeti őket, hanem egy sor elmebetegség is.


WHO: csökkent a gyermekágyi halandóság

Globálisan 44 százalékkal csökkent az 1990-es évekbeli szinthez képes a gyermekágyi halandóság az elmúlt 25 évben, de csak kilenc országban érték el az ENSZ által kitűzött célokat - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a The Lancet című brit orvosi szakfolyóiratban közölt vizsgálata szerint.


Szülés után jobb a lassú futás

Szülés után sokan szeretnének minél hamarabb visszatérni a régi formájukhoz és a korábbi edzésrendhez. Pár hónappal a baba érkezése után már el lehet kezdeni futni, ügyelni kell azonban arra, hogy sok minden megváltozott.


A szülés utáni depresszió magyarázata

Amerikai kutatók valamivel közelebb jutottak annak megértéséhez, hogy miért szenvednek az anyák depresszióban a szülés után. Eredményeik szerint ugyanis azok az egerek, amelyeknél egy bizonyos receptor hiányzik az agyban, hasonló tüneteket produkálnak.


Gyermekágyban - ájurvédikus gondoskodás mamáról és babáról

A hormonális változások miatt az orvosok szinte elkerülhetetlennek tartják a gyermekágy idején jelentkező kimerültséget, depressziót, mely az ájurvéda szerint a váta dósa egyensúlyzavara és az anyával való helytelen bánásmód miatt alakulhat ki…


A legtöbb új anyuka kimerült

Újabb kutatások szerint az újdonsült mamák alábecsülik azt a megterhelést, amit a szülés és a baba gondozása jelent számukra. Öt héttel a szülés után a legtöbben fáradtak voltak, emlőpanaszaik voltak és szexuális érdeklődésük is csökkent, egy új tanulmány szerint.


Gyermekágy

A szülést követően a gyermekágyasnak még 6-8 hétig enyhe, időszakos panaszai lehetnek, ahogy a nem terhes állapotnak megfelelő változások bekövetkeznek.


1
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop