Terhesség - Imuran hatása a magzatra

Sajnos 2007. áprilisától Imurant és Salazopirynt kell szednem a colitisemre. Azonban most a héten volt egy pozitív terhességi tesztem, aminek én nagyon örülök, de egyben aggódom is. Nem tudom, hogy az Imuran így a terhességem első harmadában okoz-e fejlődési rendellenességet a babámnak? 2-szer 50 mg-ot szedtem, és amikor meglett a tesztem eredménye, azonnal abbahagytam.
Kérném, erre a kérdésre mielőbb szíveskedjen válaszolni! A belgyógyászom teljesen rámbízta a döntést, a betegségem indokolná, de mi lesz akkor a babámmal?

terhesség, gyógyszer | Az Orvos válaszol - Dr. Nagy Zsolt 2009 ;14(augusztusi)   InforMed | Nagy, Zs.
Tisztelt Kérdező! A leírt dózis alapján nem tartom valószínűnek, hogy megnőtt volna Önnél az átlagos genetikai kockázat mértéke. Ennek ellenére egyeztessen a szülész-nőgyógyászával is.
Tisztelettel: Dr. Nagy Zsolt

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

| terhesség, gyógyszer
2009-09-12 18:07:04