Bordafájdalom, csontsűrűség-vizsgálat

2 hete kezdett fájni a jobb oldali bordám a mell alatti részen. Kezdetben nem volt feltűnő a fájdalom, inkább nyomásra éreztem. Volt egy erősebb megfázásom (a parlagfű allergiából származó hatalmas tüsszentésekkel felerősítve) és a köhögés eredményeképpen erősödtek a fájdalmak (mély levegővétel, oldalra fordulás fekvő helyzetben).
Mindezek mellett 12 hetes várandós vagyok, tehát a gyógyszereket amilyen szinten tudom, kerülöm. A problémám, hogy röntgenvizsgálatot nem csinálnak, a háziorvosom bordatörésről, vagy repedésről beszél. A csontsűrűség-vizsgálat még hátravan.
31 éves vagyok, semmiféle törésem-repedésem nem volt még, vékony testalkatú vagyok, és noha nem végzek rendszeres testmozgást, nem érzem magam tespedő embernek. Nyilván ezek nem feltétlen állnak összefüggésben egy csontritkulásos betegség kialakulásával, de érdekelne, hogy másféle betegségnek nem lehetnek ilyen tünetei? Tudom, hogy a csontsűrűség-vizsgálat, több kérdésre választ adhat, viszont nagyon aggódom a várandósság miatt.
Előre is köszönöm, ha időt szakít rám!

terhesség, csontsűrűség-vizsgálat, fertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(októberi)   InforMed | Szendei, K.
A csontsűrűséget is röntgennel mérik, így ezt terhesen nehogy megcsináltassa, egyébként is értelmetlen. Semmire se ad választ. Miért lenne csontritkulása? Egy fertőzése zajlott le, panaszait ez okozta. El fog múlni magától.
| terhesség, csontsűrűség-vizsgálat, fertőzés
2009-10-19 15:11:52

Web Design & Development Prowebshop