Terhesség és tengeri nyaralás

terhesség, nyaralás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

A közeljövőben szeretnénk a férjemmel egy kisbabát. Már próbálkozunk is, igaz még csak egy hónapja. Kb. 2 hét múlva /júl.28./ várható az eredmény, hogy sikerül-e teherbe esnem vagy megjön-e a menstruáciom. Pont erre az időpontra /júl.28.-aug.2./ adódott egy olyan lehetőségünk, hogy elmehetnénk nyaralni a Horvát tengerpartra. Kérdésem:

1.Ha terhes lennék, nem lenne-e baja a kisbabának, ha fürödnék a tengerben? 2.Ha viszont nem lennék terhes és megjönne a menstruáciom, akkor fürödhetnék-e a tengerben -esetleg tamponnal- anélkül,hogy valamilyen fertőzést megkapnék, ami hátráltatná a későbbi próbálkozásainkat. Az igazság az, hogy nagyon szeretnénk elmenni erre a kirándulásra, de a baba mindennél fontosabb! Kérem a segítségét Doktornő, elmehetünk-e nyaralni minden gond nélkül? Előre is köszönöm válaszát:

Azt javasolom, hogy ha megjön a menzesze, az első 2-3 napban ne fürödjön, utána tamponnal, amíg pecsételő a vérzés, de a tampont a fürdés után azonnal cserélje. Ha terhes, fürödjön nyugodtan, ússzon, sőt az egész terhesség alatt egészséges az úszás.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| terhesség, nyaralás
2002-07-11 13:31:25
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop