Szájüregi baktérium okozta halvaszülés

A várandósság alatt a nők háromnegyedénél alakul ki fogínybetegség, ami hátterében a hormonális változások állnak. Egy régi mondás szerint minden terhesség elvisz egy fogat, de van egy másik dolog is, ami miatt akár a babát is elveszíthetjük.


Gyakoribb a terhesség előtti cukorbetegség az USA-ban

Az elmúlt hét évben több mint kétszeresére emelkedett azoknak a várandós nőknek a száma, akik már terhességük előtt diabéteszesek voltak. Ez az állapot, írják kaliforniai kutatók, veszélyes lehet mind az anyára, mind az újszülöttre.


Az anya terhesség alatti dohányzása szívfejlődési rendellenességet okozhat a magzatban

A terhességük alatt dohányozó nők, 60 százalékkal gyakrabban szülnek veleszületett szívbetegségben szenvedő babát, mint a nemdohányzók, hangzott el az American Heart Asssociation éves kongresszusán.


Terhesség és veleszületett szívfejlődési rendellenesség

A veleszületett szívbetegséggel született nők általában normális életet ének, egészen addig, amíg nem szeretnének szülni. Ilyenkor külön gondozásra lehet szükség mind a mama, mind a baba érdekében.


A túlsúlyos várandós anyák veszélyeztetik magzatukat

Egészségi kockázattal jár a magzat számára, ha anyja a terhesség alatt túlsúlyos vagy elhízik, jelentik brit kutatók. A kutatók azt is megállapították, hogy az elhízott anyák nem kapnak megfelelő segítséget problémájuk kezeléséhez.


Az anya elhízása kockázatos a magzat számára is

Szakemberek szerint az elhízást ugyanúgy terhességi kockázati tényezőnek kell tekinteni, mint a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a nem elégséges folsavbevitelt.


Terhesség és az allergia

Az áldott állapot a nők életének egyik legkülönlegesebb szakasza, ám ezt a néhány hónapot - főként, ha annak nagy része egybeesik az allergiás időszakkal - fontos, hogy nagy odafigyelés övezze. Az allergiás kismamák esetében sokkal körültekintőbben kell megválasztani a gyógykezelés módjait.


Terhesség,rizikófaktorok

Az alacsony kockázati csoportba tartozó nőkben beállhat olyan változás, amely miatt a kockázat fokozódik. Néha teratogének (születési rendellenességet okozó anyagok), például sugárzás, egyes vegyszerek, gyógyszerek hatásának vagy fertőzésnek van kitéve, illetve a terhességgel kapcsolatos egészségi állapotváltozás vagy szövődmény jelentkezhet.


Terhesség előtti rizikófaktorok

Már a teherbeesés előtt jelen lehetnek bizonyos állapotok vagy sajátosságok, melyek a terhesség kockázatát növelik. Ezen túlmenően, ha a nőnek korábbi terhességével problémája volt, akkor további terhességei során nagyobb valószínűséggel áll elő ugyanaz a probléma.


Terhesség és cukorbetegség

A fogamzóképes korú nők kb. 0,3 százaléka ismerten cukorbeteg. Túlnyomó többségüknél 1. típusú cukorbetegség áll fenn, ahol teljes az inzulinhiány és ezen betegek inzulinkezelésben részesülnek. Igen ritka az, hogy fiatal korban olyan cukorbetegség alakul ki, amely diétával vagy tablettával egyensúlyban tartható.


2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop