Több mint hatkilós gyerek született Spanyolországban

Egy Spanyolországban élő brit nő 6,2 kilogramm súlyú gyereknek adott életet, a kislány a legnagyobb természetes úton született baba az ibériai ország történetében.

A 40 éves Maxime Marin komplikációmentesen szült a kelet-spanyolországi Deniában lévő Marina Salud Kórházban. A szüléskor még epidurális érzéstelenítést sem kellett alkalmazni - mondta el az anya, aki kolumbiai partnerével él Spanyolországban.

Marin tudta, hogy nagy gyermeke fog születni, de arra nem számított, hogy ekkora súllyal jön világra.

Javier Rius, a kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályának vezetője hangsúlyozta, negyvenéves praxisa során soha nem találkozott olyan esettel, amikor ekkora gyerek természetes úton jött világra.

A négykilósnál nagyobb újszülötteket túlsúlyosnak tartják. Az ilyen gyerekek esetében nagyobb a kockázata annak, hogy felnőtt korukban túlsúlyosak, cukorbetegek lesznek.

Maxime Marin három másik gyermeke is legkevesebb 4,5 kilogrammal született.

A Guinness Rekordok könyve szerint a világ legnagyobb újszülöttje 1879-ben Kanadában született 10,5 kilogrammal, de a szülés után 10 órával meghalt. Mind a gyermek szülei, mind az újszülött óriásnövésben szenvedtek. 2005-ben Brazíliában egy asszony 8 kilós fiút szült, de császármetszést kellett alkalmazni nála.

| szülés, bulvár, születési súly
2013-08-09 14:08:14
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop