Ikertestvérével "terhesen" született baba Indiában

Ikertestvérével "terhesen" született egy baba Indiában - számoltak be az igen ritka rendellenességről orvosai.

szülés, bulvár | MTI Hírek13 | MTI
A magzatban lévő csontos kezdeményeket már július elején felfedezték a 19 éves kismama ultrahangos rutinvizsgálatakor - mondta Bhavna Thorat radiológus.

"A születés utáni ultrahangon aztán megpillantottuk a baba hasüregében, magzatburokban egy nem teljesen kifejlődött, aggyal, kézzel és lábbal rendelkező magzatot" - tette hozzá.

Az anya ikrekkel lett várandós, de az egyik magzat beágyazódott a másik testébe, ott 13 héten át növekedett, majd megmaradt ebben az állapotban. A magzat a magzatban (foetus-in-foetu) igen ritka rendellenesség - magyarázta telefonon a dpa hírügynökségnek a szakember.

A kismama július 20-án hozta világra kisfiát a Mumbaihoz közeli Thanában lévő Bilal kórházban.

Múlt héten a babát egy másik kórházban gyermeksebészek megoperálták, eltávolították szervezetéből a magzatot, egy 7 centiméteres, 150 grammos fiút.

A műtét szövődmények nélkül zajlott, bár a kismama és gyermeke is kórházban vannak még, mindketten egészségesek - közölte Nina Nicslani szülész-nőgyógyász.

A két szakember azt is elmondta, hogy a világon mindössze száz ilyen esetet dokumentáltak. Becslések szerint a magzat a magzatban nevű rendellenességből egy jut minden 500 ezer élveszületésre.

| szülés, bulvár
2017-08-03 02:43:04
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop