Magzat rendellenes fekvése

Rendellenes a fekvés, amikor a magzat nagyobb helyet vesz igénybe a szülőcsatornán való áthaladás során, mint rendes fekvés - arccal hátrafelé, fejjel a szülőcsatorna nyílása felé - esetén.

Mi az igazság a császármetszéssel kapcsolatban?

Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az egészsége szempontjából.


Harmadával csökkenthető a szülés utáni anyai halálozás

Egy olcsó, régóta ismert gyógyszer egyharmadával csökkentheti a szülés utáni vérzés miatti halálozást - állapította meg a London School of Hygiene and Tropical Medicine vezetésével 139 nagyrészt afrikai és ázsiai kórházakban elindított vizsgálat, melynek eredményeit a The Lancet brit orvosi folyóirat közölte.


Új diagnózist dolgoztak ki az újszülöttkori agyvérzés megállapítására

Új diagnózist dolgoztak ki az újszülöttkori agyvérzés kimutatására ausztrál kutatók.


Koraszülést is okozhatnak a placentában élő baktériumok

Baktériumok élnek a magzatot tápláló méhlepényben, és lehetséges, hogy ezeknek mikrobáknak hatásuk van a koraszülésre - állapította meg egy amerikai kutatás.


A dohányzást korlátozó törvények után tíz százalékkal csökkent a koraszülések száma

A dohányzást korlátozó törvények bevezetése után 10 százalékkal csökkent a koraszülések és a súlyos gyermekkori asztmás rohamok száma - állapította meg egy nagyszabású nemzetközi kutatás.


Még a szülés után 12 héttel is magas a vérrög kialakulásának kockázata

Nem csupán a terhesség ideje alatt, hanem a szülést követő legalább 12 hét során is fokozottabb a kockázata a vérrög kialakulásának a nőknél - állapították meg a szakemberek, rámutatva, hogy az eredmények tanúsága szerint a kockázati időszak mintegy kétszer hosszabb az eddig véltnél.


Jól van a „Rekorder” kisfiú

Csütörtökön haza mehet a klinikáról Magyarország egyik legkisebb koraszülöttje. Az 5 hónapos Szebasztián a terhesség 23. hetében, 380 grammal látta meg a napvilágot a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.


A koraszülöttek szellemi fejlődése

Köztudott, hogy a koraszülötteknél gyakoribb az idegrendszer fejlődésének elmaradása, mint az időre született babáknál. Kiderült azonban, hogy a 37 hét előtt születettek az összes gyereknek csupán a kis részét teszik ki.


A koraszülés előrejelzése

Egy a 2. típusú diabétesz kockázatával kapcsolatos gént a spanyol-amerikai nőknél a koraszüléssel és az alacsony születési súllyal hoztak összefüggésbe a Yale-egyetem kutatói.


A magzati agykárosodás szűrése

A warwicki egyetem kutatói egy szondát kísérleteztek ki, amelynek segítségével szüléskor még a méhen belül megállapítható, kap-e elég oxigént a magzat.


1 |

Web Design & Development Prowebshop