Hirdetés

Tizenévesen nagyobb a koraszülés kockázata

A tizenéves kismamáknál nagyobb a valószínűsége a koraszülésnek - idézi egy friss felmérés eredményét a BBC hírportálja (https://news.bbc.co.uk).

koraszülés |

MTI Hírek 2010 ;7

Több mint 5 ezer nő részvételével végezték el Angliában azt a felmérést, amely szerint a 14 és 17 éves kor közötti terhes nőknek nagyobb a kockázatuk a koraszülésre.

A tanulmányba bevontak minden 14 és 29 év közötti nőt, akik egy kétéves perióduson belül Anglia észak-nyugati területén gyermeknek adtak életet. Közülük a 17 év alattiaknál 21 százalékkal nagyobb eséllyel született éretlenül a baba. A tanulmányból kiderült, hogy maguk a tizenéves anyák is nagyobb valószínűséggel voltak alultápláltak, mint idősebb társaik.

Mint Louise Kenny kutatásvezető, az írországi Cork egyetemének szülész-nőgyógyásza elmondta, még inkább meglepte őket, hogy a kamaszok második terhességénél 93 százalékkal magasabb volt a koraszülés kockázata, mint a 17 évnél idősebb kismamáknál.

A szakemberek az eredményekkel kapcsolatban felhívták a figyelmet az utókövetés, valamint a fogamzásgátlásra vonatkozó adekvát tanácsadás fontosságára.
koraszülés

2010-07-13 22:38:41

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop