Magzat rendellenes fekvése

Rendellenes a fekvés, amikor a magzat nagyobb helyet vesz igénybe a szülőcsatornán való áthaladás során, mint rendes fekvés - arccal hátrafelé, fejjel a szülőcsatorna nyílása felé - esetén.

Mi az igazság a császármetszéssel kapcsolatban?

Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az egészsége szempontjából.


Harmadával csökkenthető a szülés utáni anyai halálozás

Egy olcsó, régóta ismert gyógyszer egyharmadával csökkentheti a szülés utáni vérzés miatti halálozást - állapította meg a London School of Hygiene and Tropical Medicine vezetésével 139 nagyrészt afrikai és ázsiai kórházakban elindított vizsgálat, melynek eredményeit a The Lancet brit orvosi folyóirat közölte.


Új diagnózist dolgoztak ki az újszülöttkori agyvérzés megállapítására

Új diagnózist dolgoztak ki az újszülöttkori agyvérzés kimutatására ausztrál kutatók.


Koraszülést is okozhatnak a placentában élő baktériumok

Baktériumok élnek a magzatot tápláló méhlepényben, és lehetséges, hogy ezeknek mikrobáknak hatásuk van a koraszülésre - állapította meg egy amerikai kutatás.


Még a szülés után 12 héttel is magas a vérrög kialakulásának kockázata

Nem csupán a terhesség ideje alatt, hanem a szülést követő legalább 12 hét során is fokozottabb a kockázata a vérrög kialakulásának a nőknél - állapították meg a szakemberek, rámutatva, hogy az eredmények tanúsága szerint a kockázati időszak mintegy kétszer hosszabb az eddig véltnél.


Növeli a koraszülés kockázatát a kismama túlsúlya

A túlsúlyos vagy elhízott várandós nők gyakrabban adnak életet koraszülött babának - derült ki egy nagyszabású svéd kutatásból.


A teljes testhűtés segít az oxigénhiányosan születetteknek

Jobb volt a felépülésük azoknak az oxigénhiányos állapotban született gyerekeknek, akik teljes testhűtést kaptak világra jövetelüket követően, mint azoknak az újszülötteknek, aki nem - állapították meg amerikai kutatók.


Egyszerű kezelés a koraszülések megelőzésére

A nagy kockázatú nőknél alkalmazott progeszteronkezelés 45 százalékkal csökkentette a koraszülések arányát - közölték szerdán amerikai kutatók.


A folsav nem csökkenti a koraszülés kockázatát

Nem csökkenti a várandósság alatt szedett folsav a koraszülés kockázatát - idézte norvég kutatók megállapítását pénteken a The Daily Telegraph online kiadása (https://www.telegraph.co.uk/health).


A koraszülöttek szellemi fejlődése

Köztudott, hogy a koraszülötteknél gyakoribb az idegrendszer fejlődésének elmaradása, mint az időre született babáknál. Kiderült azonban, hogy a 37 hét előtt születettek az összes gyereknek csupán a kis részét teszik ki.


1 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop