Terhes torna

A mozgás minden életszakaszban alapvető, fokozottan igaz ez a várandósság ideje alatt, mind a mama mind a baba egészsége szempontjából. Nem mindegy azonban, mit, mennyit mozog a kismama a terhesség előtt, alatt és után.

terhesség, terhesek életmódja, torna | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Terhesség előtt két lehetőség van, azoknak, akik már edzésben vannak, és azoknak, akik nem. A kettő között nagy a különbség. Ha valaki a terhesség alatt akarja elkezdeni a mozgást, feltétlenül vizsgáltassa meg magát orvossal, és konzultáljon szakemberrel is. Az edzés legyen aerob, bizonyos erőnléti gyakorlatokkal, a legjobb a kettő harmonikus együttese.

A várandósság alatt a szőnyegen, fitneszlabdával végzett ún. step-gyakorlatok a legmegfelelőbbek.

Azoknak, akik már korábban is edzésben voltak, tudniuk kell, mit változtassanak, hogy megelőzzék az esetleges balesetet vagy a magzati ártalmat. Aki a várandósság előtt nem élt sportos életet, ügyeljen a fokozatosságra Mindenképpen fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés. Nincs szükség arra, hogy a kismama edzőterembe járjon, bőven elég az otthoni testmozgás.

A szülés utáni mozgás is attól függ, milyen gyakorlatokat végzett a kismama korábban. Vannak, akik rögtön visszatérnek a régi formájukhoz, a többség azonban nem ilyen szerencsés. Itt is alapelv az, hogy nem szükséges eljárni edzeni, kiválóan ki lehet használni testmozgásra otthon azt az időt, amíg a baba alszik. Sok kicsi sokra megy.

Associated Content
| terhesség, terhesek életmódja, torna
2009-07-06 08:55:22

Web Design & Development Prowebshop