A gyerekkori elhízás az anyaméhben kezdődhet

A gyerekkori elhízás az anyaméhben kezdődhet - idézte egy MRI-felvételeket elemző kutatócsoport megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (https://www.telegraph.co.uk).

terhesség, hízás, gyerekkori elhízás | InforMed Hírek9   InforMed | MTI
A mágneses rezonancia elvén működő készülékkel a méhen belül vizsgálták meg a magzatokat a londoni Chelsea és Westminster Kórházban. A kutatók úgy találták, hogy egyes babáknak hasonló hasi zsírtöbblete volt, mint az elhízott felnőtteknek.

A Neena Modi által vezetett tanulmányba összesen 105 magzatot vontak be, 54 fiút és 51 lányt. Közülük 31 babának a normálnál több zsírszövete volt a has körüli területen.

Az újszülöttek testén általában 700 gramm körüli mennyiségben van zsírszövet, ám a kutatók azt tapasztalták, hogy az anya testtömegindexének (BMI) egységnyi emelkedése körülbelül 7 grammal növelte ezt az értéket, miközben a babák májában is zsírlerakódás látszódott.

"Valóban nagyon fontos ez a megállapítás, ajtót nyit annak, hogy megértsük, miként hat az anyai anyagcsere magzatára" - magyarázta Modi, aki az Imperial College London professzora.
| terhesség, hízás, gyerekkori elhízás
2011-09-27 21:32:17

Web Design & Development Prowebshop