Pénzkidobás a terhesvitamin?

A legtöbb várandósnak pénzkidobás a terhesvitamin, mert nincs rá szükség egy új kutatás szerint, mely a Drug and Therapeutics Bulletin című szaklapban jelent meg.

terhesvitamin, várandós, étrendkiegészítő, kismama, táplálkozás | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

A szerzők elemezték az eddigi kutatásokat, és azt találták, hogy az étrendkiegészítők nem javítják a kismamák és babák egészségét. Hozzátették azonban, hogy a várandós nőknek szükségük van folsavra és D-vitaminra, valamint kiegyensúlyozottan kell táplálkozniuk.

A kutatók a legtöbb bizonyítékot a folsav fogyasztása mellett találták: napi 400 mikrogramm bevitele megóvja a magzatot a nyitott gerincvelőtől.

A D-vitamin fogyasztását az anya és a magzat egészséges csontfejlődése érdekében ajánlják. Az A-vitamin veszélyes lehet a terhesség alatt, mert túl nagy mennyiségben árthat a babának.

A kutatók szerint a kismamák úgy érezhetik, meg kell vásárolniuk a drága multivitaminokat, hogy születendő gyerekük a legjobban kezdhesse az életet. Azonban a friss eredmények azt mutatják, jobban járnak, ha ellenállnak a reklámoknak, mert nem bizonyítható, hogy használnának.

Csak folsav és D-vitamin szedése ajánlható a várandósság idejére, ezek pedig viszonylag olcsók" - mondták a kutatók. Sok zöldséget-gyümölcsöt tartalmazó étrendet tanácsolnak a babát tervező vagy váró nőknek, valamint folsav szedését. Arról azonban lebeszélik őket, hogy kettő helyett egyenek.

| terhesvitamin, várandós, étrendkiegészítő, kismama, táplálkozás
2016-07-13 14:01:46
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop