Tévhitek és tények a terhesség alatti sportolásról

Számtalan tévhit él a közvéleményben, így nagyon sok kismama nem tudja, mihez is tartsa magát.

Tanácsok várandósoknak

Az alábbiakban olyan tanácsokat adunk közre, melyek megkönnyítik a terhes nők számára a kilenc hónap egészségesen, jó hangulatban történő elviselését, és jót tesz a babának.


Tanácsok várandósoknak - IV.

Tanácsok várandósoknak című cikk folytatása.


Tanácsok várandósoknak - III.

Tanácsok várandósoknak című cikk folytatása.


Tanácsok várandósoknak - II.

Tanácsok várandósoknak című cikk folytatása.


Mire jó a terhes torna?

Ha (lennék olyan merész és) újra gyermeket vállalnék, biztos, hogy ismét igyekeznék szorgalmas látogatója lenni a terhes tornának. Nem csak azért, mert fizikailag karbantart, hanem azért is, mert egyfajta „lelki gondozásban” is részesít.


Tilos az alkohol terhességben

Hagyományosan úgy vélik, hogy csak a méhében fejlődő magzatot károsíthatja közvetlenül, ha az anya alkoholt fogyaszt. Van már azonban bizonyíték arra, hogy az anya alkoholfogyasztásának hatása generációkon átnyúlhat, és negatív hatása lehet a következő nemzedékekre, bár nem voltak az alkohol közvetlen hatásának kitéve magzati korban.


A terhesség alatti dohányzás károsítja a magzat máját

Skót kutatók őssejtekből tenyésztetett májszöveten végzett kísérletekkel kimutatták, hogy a cigarettafüsttel az anya szervezetébe jutó káros anyagok - mintegy 7000 vegyi anyag – ártanak a magzat májának a magzatot, mely maradandó is lehet.


A gyermek hiperaktivitása és a mobil

Nagyobb eséllyel váltak hiperaktívvá azok a gyerekek, akiknek édesanyja sokat mobiltelefonált terhesen, mint akiknek keveset - állítja egy tanulmány, melyet az Environment International című folyóiratban közöltek a barcelonai Globális Egészségügyi Intézet kutatói.


Gyermekkori epilepszia és elhízás

A terhesség alatti túlsúly vagy elhízás fokozhatja a gyermeknél epilepszia kialakulását - közölte a stockholmi Karolinska Intézet kutatócsoportja a JAMA Neurology című orvosi folyóiratban.


Derékfájás terhességben

Nem meglepő, ha egy terhes nőnek fáj a dereka, a súlygyarapodás, a megszokottól eltérő járásmód, a hormonok hatására elernyedő izmok okozhatják a derékfájást, ezt azonban nem kell tétlenül tűrni.


10
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop