Első babájukat váróknak kissé furcsának tűnhet a szóösszetétel: magzati szívultrahang. Pedig ezt a speciális vizsgálatot, speciális időben, de minden babának ajánlják! ">

Magzati szívultrahang – szívünk csücskének!

Első babájukat váróknak kissé furcsának tűnhet a szóösszetétel: magzati szívultrahang. Pedig ezt a speciális vizsgálatot, speciális időben, de minden babának ajánlják!

magzati ultrahang, terhesség, vizsgálat | InforMed Hírek12   InforMed

A várandósság minden egyes szakasza fontos információkat rejt a baba egészségéről, amit bizonyos vizsgálatokkal tudhatunk meg. A 18. terhességi hét egy különleges ultrahangvizsgálatra ad lehetőséget, amit magzati szívultrahang-vizsgálatnak nevezünk.

Az orvosok nagy jelentőséget tulajdonítanak az elvégzésének, hiszen a szív és a nagy erek kóros elváltozásai vezetik a leggyakoribb fejlődési rendellenességek listáját. A vizsgálat alkalmával nem csak azt tudják megítélni, hogy egészséges-e az a magzat szíve, vagy van-e valamilyen súlyos fejlődési eltérés, hanem egyéb, a szív- és érrendszeri fejlődési rendellenességhez társuló elváltozásokra is felhívhatja a figyelmet.

A vizsgálat különlegességére való tekintettel az is fontos, hogy szakértő kezekben legyünk. A magzati szív vizsgálata óriási gyakorlatot és alapos gyermek-kardiológiai szakismeretet igényel. Hazánkban is csupán pár - kiemelkedő - ilyen felkészültségű szakorvos van. Az egyik legismertebb magzati szívultrahang specialista Dr. Hajdú Júlia, aki nemzetközi szinten is szaktekintélynek számít.

Az ultrahangtechnika rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy egyre finomabb és finomabb képleteket tudjuk megítélni, vizsgálni, így a magzatokat már egészen fiatal terhességi korban meg tudjuk nézni. A magzati szívultrahang-vizsgálatnak optimális ideje a 20. terhességi hét, amikor a magzat már elég nagy ahhoz, hogy e célirányos vizsgálat alaposan, megbízhatóan elvégezhető legyen azzal, hogy ha ebben a terhességi korban nem látnak semmi eltérést, akkor nagy valószínűséggel később már nem is fog az kialakulni.

További információ: www.terhesseg.hu


| magzati ultrahang, terhesség, vizsgálat
2014-05-02 12:59:20

Web Design & Development Prowebshop