Gyereket szeretnénk!

vetélés, terhesség, gyermek | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

- Már volt egy vetélésem, és egy abortuszom is. De most már szeretnénk egy babyt. Azt szeretnem tudni, hogy van -e valami káros a gyerekre nézve a "múltamban" ?

- A menzeszem egy ideje csak 3 napig tart, pedig régebben 5 napos volt a ciklus. Most, mielőtt elindulna a vérzés, azelőtt barnás folyásom van.

Ez normális dolog?

Ha már volt terhesség megszakítása, akkor nagy valószínűséggel semmi objektív akadálya nincsen annak, hogy teherbe essen, bár ha ez volt előbb, és utóbb a vetélés, akkor valami hiba mégis lehet. Bár a hiba, mely a vetélést előidézte, lehet külső ok is. A "múlt", amennyiben nem jártak a vetélések semmiféle szövődménnyel nem jelentenek veszélyt a következő terhességre, főleg nem a gyerekre. Tehát amennyiben partnere is egészséges, remélem, hamar jön a gyerekáldás. Amennyiben mégsem, forduljanak bizalommal a már országszerte található meddőségi ambulanciák bármelyikéhez.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| vetélés, terhesség, gyermek
2002-07-11 13:47:32


Web Design & Development Prowebshop