Terhesség hétről-hétre: 23. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

A rendelésen orvosa valószínűleg meg is fogja tapintatni a hasát. Ez azért van, hogy megtudja, milyen helyzetben van a baba. Mérőszalaggal megmérik a méhfenék magasságát, ez jól mutatja a baba folyamatos növekedését. Vannak, akik aggódnak, ha a baba „túl kicsi” vagy „túl nagy”. Természetes, hogy vannak kisebb eltérések. Ha azonban aggódik, mindenképpen beszéljen az orvosával, esetleg nézegessen terhes anyák hasáról készült képeket.

Lehet, hogy már tapasztal összehúzódásokat, ezek az ún. Braxton-Hicks összehúzódások, azt jelzik, hogy a hasizmok készülődnek a szülésre. A méh egyébként a nő életének minden szakaszában végez összehúzódásokat, azonban érezni csak akkor érzi valaki, ha a méh tele van!

Baba:

Már majdnem teljesen kialakultak a kézkörmök, és sötétebb árnyalatú a magzatpihe. A baba készülődik a nagy útra, és egyáltalán nem zavarják az összehúzódások. Alakul a magzatszurok, a baba első széklete. A kicsi súlya 510 gramm.

Ikertippek:

Egy név kiválasztása jó szórakozás lehet, kettőé vagy annál többé még jobb. A névválasztásnál gondoljon arra, hogy az ikrek nem mindig fogják szeretni, ha valaminek a részeként utalnak rájuk. Olyan egyedi neveket válasszon, mint a külön babáknak.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:20:50
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop