Terhesség hétről-hétre: 37. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Ekkor már „időre” születettnek tekinthető a baba, és a legtöbb esetben ilyenkor már nem tesznek semmit, hogy a szülést késleltessék. Ha ez eddig még nem történt meg, ideje megtekinteni, hol fog szülni. Ha otthon kíván szülni, hívjon össze mindenkit, hogy el tudja mondani, kitől mit vár. Sok sértődést meg lehet ezzel előzni.

Nagyon sokan arra kíváncsiak, vajon fogják-e tudni, mikor kezdődik a vajúdás. Számos módja van annak, hogy meg lehessen különböztetni az igazi fájásokat a jóslófájásoktól. Beszéljen erről a különbségről orvosával.

A szoptatás

Sokan nem hallottak még a szoptatás előnyeiről, sem a szoptatást támogató szervezetekről?

A szoptatásnak számos előnye van, íme néhány ezek közül: kevesebb allergia, az anya emlőrákjának csökkent kockázata, kevesebb fülfertőzés a babánál, magasabb IQ, az állkapocs jobb állása, a hirtelen bölcsőhalál csökkent kockázata, és még sorolhatnánk.

A mesterséges táplálás

Vannak, akik orvosi vagy más okokból az üvegből történő táplálást választják, de sajnos nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy elsajátítsák a helyes etetést, ez ugyanis veszélyeket rejthet magában. Olvassa el gondosan a tápszer utasítását.

Baba:

A kicsi úgy gyakorolja a légzést, hogy beszívja a magzatvizet. Néha még csuklik is.
Figyelje az utolsó hetekben a kicsi rúgásait, akár hiszi, akár nem, hiányozni fognak.

Ikertippek:

Ha még nem címezte meg a borítékokat, melyekben a babák érkezését adják hírül, akkor itt az ideje. Ha ugyanis már megérkeztek, rengeteg tennivalója lesz, és a borítékcímzés valószínűleg a lista legaljára szorul majd. Csináljon meg mindent, amit még tud a szülés előtt, hogy aztán ki tudja élvezni azt a kis nyugalmat, ami majd a hazajövetel után marad.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:23:17
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop