Terhesség hétről-hétre: 42. hét

Jó, jó, most azért már nem annyira könnyű. A dereka nagyon fáj, és nem hagyják békén a szomszédok, a rokonok. A megoldás a hívószám-kijelzés. Ez jó ötletnek hangzik, de épp az ellenkező hatást is elérheti vele, az érdeklődők elmennek meglátogatni. Népszerű sport a terhes nők zaklatása.

fejlődés, terhesség, magzat | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:
Komolyra fordítva a szót, tegyen meg minden óvintézkedést a kényelme érdekében. Továbbra is mozogjon és aludjon sokat, igyon sok vizet. És ne feledje, örökké még soha senki nem maradt terhes!

Ha még eddig nem volt hüvelyi vizsgálat, lehet, hogy most megnézi az orvos, megfelelő állapotban van-e a méhszáj. Bár ennek valóban nincs sok köze ahhoz, mikor indul meg a szülés, egyes orvosok és kismamák számára megnyugtató tudni, hogy bizonyos változások végbementek. Ne feledje, nem minden előkészület a szülésre számít hüvelyi vizsgálatnak.

A szülés megindításának lehetnek egészségi okai, bár ennek a hétnek a végére a nők 98 százaléka már a kisbabája társaságát élvezi. Van úgy, hogy a kicsi nem fejlődik kellően, és jobb lenne neki kint. Az is előfordul, hogy az anya valamilyen betegsége (terhességi magas vérnyomás vagy cukorbetegség) indokolja a mielőbbi szülést. Erről csak az orvos dönthet, így aztán élvezze ki a terhesség utolsó heteit. Olvasson a szüléssel kapcsolatos történeteket, fejezze be az utolsó pillanatokra halogatott tennivalóit, menjen sétálni vagy moziba. És ne feledje emlékezetébe vésni a baba utolsó mozdulatait, később hiányozni fognak.

Baba:

A babák a 37-38 hét után már nem igazán nőnek. A valóban túlhordott magzatot (a 42 hét után) inkább a fogyás és a testzsír csökkenése jellemzi.

Számolja a magzatmozgásokat, hogy az orvosi vizsgálatok közti szünetekben is tudja ellenőrizni a kicsi egészségét.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez
| terhesség, magzat, fejlődés
2020-03-06 16:49:43
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop