Fia született Katalin hercegnőnek és Vilmos

Fia született hétfőn Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának. A hercegnő és a kisfiú - akinek neve egyelőre nem ismert - hétfő este haza is tért a kórházból.

Az újszülött a házaspár harmadik gyermeke, és az ötödik a brit trónutódlási sorban, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos, valamint bátyja, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a május 2-án harmadik születésnapját ünneplő Charlotte hercegnő után.

Vilmos és Katalin hétfőn világra jött fia - nővéréhez hasonlóan - valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. Bátyjuk, György viszont édesapját követi majdan a brit trónon.

Az udvar hivatalos közlése szerint a fiúgyermek 8 font és 7 uncia - hozzávetőleg 3827 gramm - súllyal jött a világra brit idő szerint délelőtt 11:01 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 12:01 órakor. Vilmos herceg jelen volt, amikor a kisfiú megszületett.

Vilmos és Katalin harmadik gyermeke a 92 esztendős II. Erzsébet királynő hatodik dédunokája.

Katalin hercegnőt hétfő reggel, nem sokkal 6 óra előtt vitte be férje autóval az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's nevű kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájára.

A patinás klinikán született a hercegi házaspár első két gyermeke is, valamint 36 évvel ezelőtt Vilmos herceg, és két évre rá Vilmos öccse, Harry herceg.

A klinika így azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója - Vilmos és elsőszülött fia, György - is falai között jött a világra.

Udvari források szerint Vilmos és Katalin - csakúgy, mint az első két gyermek születése előtt - most sem tudta előre, hogy fiú, vagy leány lesz-e harmadik gyermekük.

Az újszülött herceg nővére, Charlotte hercegnő negyedik helye a trónutódlási sorban azonban továbbra is biztosított. A brit kormány által hét éve elindított, az új törvény kihirdetésével 2013-ban kiteljesedett reformfolyamat ugyanis felszámolta azt a több évszázados diszkriminatív előírást, amely szerint a mindenkori uralkodó fiúleszármazottai előnyt élveztek a trónöröklésben, akkor is, ha volt idősebb leánytestvérük.

A hétfőn világra jött herceg ugyanakkor a hatodik helyre utasította a trónutódlási sorban az eddigi ötödiket, vagyis saját nagybátyját, Harry herceget.

Katalin és harmadik gyermeke alig fél napot töltött a kórházban. Vilmos hétfő este, szinte pontosan 12 órával érkezésük után autóval, rendőri biztosítás mellett hazavitte őket londoni rezidenciájukra, a Kensington-palotába.

Vilmos és Katalin újszülött kisfiának neve egyelőre nem ismert; a palota csak annyit közölt, hogy a gyermek nevét "megfelelő időben" bejelentik.

A londoni fogadóipar azonban máris számos lehetőséget kínál játékra. A Ladbrokes országos fogadóhálózat hétfő este alig 2/1-es téttel ajánlott fogadást arra, hogy a gyermek keresztnevei között szerepel majd az Arthur. Ez azt jelenti, hogy ha valaki ezt a lehetőséget megjátssza 100 fonttal, 200 font potenciális bruttó nyereményre számíthat feltett pénzén felül.

Viszonylag nagy valószínűséget tükröző, 4/1-es és 6/1-es téttel szerepelt a Ladbrokes hétfő esti kiírásában a James, az Albert és Philip név is. A James történelmi múltú angol királyi név, Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, Philip pedig az uralkodó 96 esztendős férjének, Fülöp edinburghi hercegnek a neve.

A legvalószínűtlenebbnek tartott - 200/1 és 500/1 közötti tétekkel kiírt - névlehetőségek között szerepelt mások mellett a Boris, a Romeo, a Wayne és a Leroy.

| uralkodóház, Katalin hercegnő, bulvár, szülés
2018-04-24 17:56:31


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


Fia született Katalin hercegnőnek és Vilmos

Fia született hétfőn Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának. A hercegnő és a kisfiú - akinek neve egyelőre nem ismert - hétfő es...


Gyorsabb mint a teszt – a terhesség korai apró jelei

Már a fogamzástól számított két héten belül vannak olyan jelek, amelyek a terhességről árulkodhatnak, amikor a tesztet még meg sem vette. Nagy egyéni eltérések lehet...


Növekszik a szövődmények száma

Egyre több nő esik teherbe idősebb korban, és ezzel párhuzamosan növekszik az anyai és magzati életveszélyes szövődmények aránya - állapították meg a vancouveri Bri...


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...