A vetélés jelei

A legfontosabb, hogy a várandós nő ne essen pánikba, ha pecsételő vérzést vagy görcsöket tapasztal, illetve ha a terhesség tüneteit hirtelen nem érzékeli, hanem keresse fel orvosát!

vetélés, terhesség, szövődméy | InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.
Vetélésnek nevezzük, ha a terhesség a 20. hét előtt megszakad, ez után halvaszülésről beszélünk. Ha valaki aggasztó tüneteket észlel, általában a keresőprogramok valamelyikhez fordul, és rögtön a legrosszabbra gondol.

Ne feledjük, sok esetben aggodalomra semmi ok. A legelső az legyen, hogy felhívjuk a nőgyógyászunkat, mert csak ő erősítheti meg a vetélés tényét.

Pecsétlő vérzés vagy vérzés

A vetélés egyik első jele lehet, mennyisége, milyensége széles skálán mozog. Az esetek többségében egészséges marad a terhesség, de természetesen forduljunk orvoshoz.

Görcsök

Az alhasi görcsök oka lehet az is, hogy tágulnak a méhszalagok, de figyelmeztető jel is lehet. Ebben az esetben is csak az orvos tudja minden kétséget kizáróan megmondani, miről van szó.

Derékfájás

Ez is természetes jelenség, de ha vérzés is kíséri, mindenképpen hívjuk fel az orvost.

Hüvelyi folyás

Kérjük szakember segítségét akkor is, ha szokatlan folyást észlelünk, esetleg vérzés is jelentkezik, vagy sok folyadék távozik. Aggodalomra ad okot a hüvelyi irritációval kísért bűzös folyás is. Ha magzati szövetdarabok ürülnek, próbáljuk meg felfogni, hogy megmutathassuk az orvosnak.

A terhesség tüneteinek megszűnése

Ha több hetes émelygés és hányinger után hirtelen jobban érezzük magunkat, azt jelenti, hogy egyensúlyba került a belső elválasztású rendszer, de árulkodhat vetélésről is, különösen, ha más tünetek is kísérik.

Negatív terhességi teszt a pozitív után

A vetéléstől való félelem sok nőt arra késztet, hogy megismételje a terhességi tesztet. Ha pozitív után néhány nappal negatív az eredmény, keressük fel az orvost.

Health.com
| vetélés, terhesség, szövődméy
2011-12-12 21:13:00

Web Design & Development Prowebshop