A terhességi magas vérnyomás összefügghet a légszennyezéssel

A terhességi magas vérnyomás összefügghet a légszennyezéssel - mutatta ki egy amerikai tanulmány.


A korai embrió viselkedése jelzi a vetélés kockázatát

A megtermékenyített petesejt osztódásáról készülő gyorsított felvételek segíthetik az orvosokat annak eldöntésében, hogy mely embriókat ültethetik be a vetélés kisebb kockázatával a mesterséges megtermékenyítés során.


Nemzetközi összefogás a koraszülés megelőzéséért

Bár sok szép történetet lehet hallani csodával határos módon megmenekült apró koraszülöttekről, a szomorú valóság az, hogy a szakemberek igen keveset tudnak a koraszülés valódi okairól. Ha az eddig ismert megelőzési módszereket következetesen alkalmaznák, évente 58 ezer babát lehetne megkímélni attól, hogy túl korán szülessen meg.


A terhességi magas vérnyomás befolyásolhatja a gyermek felnőttkori gondolkodóképességét

Az anya terhességi magas vérnyomása károsíthatja a gyermek felnőttkori szellemi képességeit.


Szupertermékenység okozhatja az ismétlődő vetélést

Brit és holland kutatók szerint a méh "szupertermékenysége" okozhatja egyes nőknél az ismétlődő vetéléseket - számolt be róla a BBC hírportálja.


Egyszerű, olcsó eszköz a koraszülések megelőzésére

Egy egyszerű, olcsó szilikonból készült gyűrű jelentősen csökkentheti a koraszülés kockázatát, amely sok esetben az újszülött életébe kerül vagy egészségügyi problémákat okoz a későbbiekben - állapította meg a The Lancet című orvosi folyóiratban kedden közzétett tanulmány.


A pre-eklampszia

A fejfájás az esetek többségében veszélytelen, és nem jelent egészségi kockázatot, de várandósoknál a fejfájás lehet a pre-eklampszia jele is. Ez az állapot életveszélyt jelent mind a babára, mind a mamára.


Az embrió lassú növekedése jósolhatja meg a vetélést

Az embrió korai növekedési üteme összefüggésben van a későbbi vetélési kockázattal - idézte a Nottinghami Egyetem munkatársainak megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


A méhlepény rendellenes működése okozza a legtöbb magzati halált

A magzatnak az anyaméhen belüli halálát leggyakrabban a terhesség alatt fellépő valamilyen szövődmény okozza, például a méhlepény rendellenes működése a tudomány által kevéssé tanulmányozott jelenséget vizsgáló két amerikai tanulmány szerint.


A vetélés jelei

A legfontosabb, hogy a várandós nő ne essen pánikba, ha pecsételő vérzést vagy görcsöket tapasztal, illetve ha a terhesség tüneteit hirtelen nem érzékeli, hanem keresse fel orvosát!


2 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop