Érdemes-e tesztelni a néhány napos terhességet?

2022. 10. 18

Egyes reklámok szerint „egészségesebben élhet a kismama”, ha már igen korán megtudja, hogy babát vár. Valóban így van ez?

A terhesség korai jelei, terhességi tesztek

2022. 07. 17

Sajnos csak néhány nő gondol arra, hogy miután nem védekezett és így nagy a teherbe esés veszélye, sürgősségi fogamzásgátlót alkalmazzon.

Elárverezik az első otthoni terhességi teszt prototípusát

2015. 05. 28

Elárverezik a világ első otthoni terhességi tesztjének prototípusát, amelyet Margaret Crane amerikai grafikus alkotott meg 1968-ban - jelentette be a Bonhams aukciósház.

Tíz tipp a reggeli émelygés csökkentésére

2006. 02. 19

A reggeli émelygés a legtöbb terhesség velejárója. Az esetek többségében enyhe panasz, de lehet olyan is, ami képtelenné teszi a terhes anyát bármilyen tevékenységre. Az alábbiakban tíz hasznos tanácsot közlünk ennek a kellemetlen tünetnek az enyhítésére.

A békák pusztulását a terhességi teszt okozta?

2005. 09. 20

Lehet, hogy a kétéltűeket világszerte fenyegető betegség azért terjedt el, mert a múlt században a békákat nagy számban alkalmazták a terhesség kimutatására. Ezt az elméletet egy washingtoni konferencián vitatják meg, ahol a tudósok azt remélik, megállíthatják a békák, teknősök és szalamandrák pusztulásának folyamatát.

Terhességi tesztek

. 00. 00

A terhességmeghatározás laboratóriumi módszerei közül az ún. Aschheim-Zondek-próba 100%-os biztonsággal eldönti, hogy egy nő terhes-e vagy sem. A próba hátránya, hogy 5 napig tart, míg az eredmény kiderül. A Galli-Mainini- vagy békapróba 6 óra alatt ad eredményt. Még ennél is gyorsabb és kb. 3 perc alatt elvégezhető az ún. immunbiológiai terhességmeghatározás. Ennek előnye nemcsak a gyorsaság, az egyszerűség és az olcsóság, hanem az is, hogy kellő jártasság birtokában faluhelyen is könnyen elvégezhető.

1
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop