Diéták (karcsúsító)

A görög „diaita = életművészet” szóból ered. Görögországban már az 5. század kezdetén egyre jobban felismerték az életstílus jelentőségét a betegeknél és egészségeseknél. Később ezt a fogalmat az alak kontrolljára szűkítették le, mely átmenetileg kalóriaszegény étrendet vagy speciális étkezési programot jelentett bizonyos betegségeknél.

diéta | Wellness ABC 2006 ;   InforMed | Kotsis, J.
A karcsúsító diéták és fogyókúrás programok, melyeket a testsúly csökkentésére ajánlanak, és amelyekben a különböző módszerek váltakoznak, átláthatatlanok. Alapját általában az evés és ivás általi energia bevitel csökkentésének korlátozása jelenti. Az ötletek sokaságát illetően úgy tűnik, hogy a hogyan, mit és miérteknek nincs határa.

Lásd a BCM-módszerek, BCM diéta, Hay féle diéta, Markert-diéta, psycho-diéta címszavak alatt is.

Azok a diéták, melyek a gyors súlycsökkenésre vagy valamely betegség befolyásolására irányulnak, csak szakmailag megalapozott javaslatok alapján és orvosi ellenőrzés mellett kerüljenek végrehajtásra. Minden más esetben ajánlott a táplálkozási szokások tartós megváltoztatása, leginkább szakképzett tanácsadókkal és felügyelet mellett.
| diéta
2006-03-09 18:17:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop