Kombucha

A kombucha egy zavaros, enyhén pezsgő, gyengén alkoholos ital, melynek előállításához a cukros teát kombucha gombával erjesztik, mely baktériumokból és élesztőgombából áll. Eközben főként glükonsav, ecetsav és kis mennyiségű alkohol (0,1-0,5 %) keletkezik. Az iparilag előállított kombucha a tartósság érdekében pasztörizált. Ezáltal a mikroorganizmusok hatástalanok lesznek.

kombucha | Wellness ABC 2006 ;   InforMed | Kotsis, J.
A kombuchanak tulajdonított gyógyhatások a népi gyógymódok hagyományain vagy régebbi publikációkon alapulnak. Újabb kutatások, melyek ilyen jellegű hatásokat igazolnának, nincsenek. A kambucha-ról vélt kedvező tulajdonságoknak, a kimutatott összetevők alapján, leginkább egy könnyű hashajtó és fertőtlenítő hatása lehetséges. A kombucha nem egy rák elleni gyógyszer, és pasztörizált formában „immunkoktélnak” sem nevezhető. A kombucha készítmények üdítőitalként elfogadhatók, már ami az egészségre gyakorolt hatásukat illeti. A kombucha késztermékek élelmiszerként kaphatók a kereskedelemben. Nem minősülnek gyógyszernek.
| kombucha
2006-03-09 18:26:57
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop