Markert diéta

A Markert diéta egy fogyókúrás program. Mint egy újonnan kifejlesztett „turbó diéta” rövid időn belüli tartós sikert és az anyagcsere fokozását ígéri.

Markert diéta | Wellness ABC 2006 ;   InforMed | Kotsis, J.
A Markert diéta szerzője dr. Dieter Markert orvos. Kéthetes böjtkúrával kezdődik, melynek során naponta kb. 3 liter folyadékot kell meginni (zöldséglé), valamint egy speciális fehérje készítmény „Almased®” (lásd a FORMULA DIÉTA címszó alatt) kerül elfogyasztásra. Ez a készítmény szójafehérjét, mézet/cukrot, tejfehérjét, vitaminokat valamint vasat tartalmaz és kb. 500 kcal bevitelt jelent naponta. Vízzel, teával, kávéval vagy lefölözött tejjel keverik össze.

A fehérje ital és zöldséglé kombinációja a szilárd ételekről való lemondással és intenzív sportolással együtt állítólag növeli a pajzsmirigy hormon (T3) termelését. Ez viszont a szervezet alapanyagcseréjét élénkíti és ezzel a zsírlebontást gyorsítja. A gyors visszahízás, ahogy az általában egy böjtkúra után lenni szokott, ezzel megakadályozható. A kúrát követően is, a pajzsmirigy hormonok emelkedése által, folytatódik a normális anyagcsere, ami lehetővé teszi a természetes rendhez történő visszatérést súlynövekedés nélkül. Ez az állapot az Almased® alkalmankénti elfogyasztása által fenntartható.

A gyors fogyásra mindig van lehetőség a mozgás és egy extra kalóriaszegény diéta összekapcsolásával. De itt is kialakul aztán egy ún. „jo-jo hatás”, ha a diétát nem követi a táplálkozási szokásoknak a megváltoztatása. A Markert diétának az a hatása, hogy az aktív pajzsmirigy hormonok emelkedéséhez vezetne, tudományosan nem bizonyított.
| Markert diéta
2006-03-09 18:29:48
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop