Slimpoint (diéta)

A Slimpoint egy diétaprogram, melyet ún. „gyógycentrumokban” ajánlanak, akinek tulajdonosai, az überlingeni Slimpoint Terápia Egyesület engedélyével rendelkeznek. Reklámjuk szerint a programmal komoly súlytöbblettől szabadulhatunk meg.

slimpoint diéta | Wellness ABC 2006 ;   InforMed | Kotsis, J.
A Slimpoint terápia 3 pilléren nyugszik:

• életmódunknak megfelelő táplálkozásra való áttérés
• folyamatos pszichológiai ellátás
• homeopátiás segítség

Előzetes orvosi vizsgálatot követően egy 1200 kcal körüli diéta tervet ajánlanak (zsír, cukor, tészta, krumpli és rizs fogyasztása tilos, kenyér csak reggelire ehető). A napi testsúlymérés a program kötelező része, ugyanúgy, mint a naponkénti étkezési és szükség esetén pszichológiai tanácsadás.

Mindehhez naponta még egy homeopátiás készítményt fecskendeznek be az anyagcsere fokozás érdekében, melynek összetételéről csak a program végeztével adnak felvilágosítást.

Elterjedt az a vélemény, hogy a diétáktól elhízunk, és nem érjük el velük a hosszú távra kívánt eredményt. A Slimpoint diéta a kevés szénhidrát bevitel miatt nem felel meg a Német Táplálkozási Egyesület (NTE) táplálkozási irányelveinek. Egyedül a fehérje részarány és az ajánlott folyadékbevitel felelnek meg az NTE irányelveinek. A „4 hét alatt 11 kiló” súlycsökkenéstől csodát várnak, mely azonban nem teljesíthető. Drasztikus fogyás is (max. 400g/nap) csak rendkívül szigorú böjtölés mellett érhető el. Ezért tartani lehet tőle, hogy max. 200g/nap fogyás esetén egy 1200 kcal diéta mellett a testsúly ismét megnő és a hosszú távon várható eredmény: súlygyarapodás „kamatostul”. Hiányzik ugyanis egy kompetens utógondozás az étkezésnek egy kiegyensúlyozott vegyes étrendre történő átállítását illetően.

A homeopátiás készítmény összetételéről még a szerződés aláírását megelőzően kell felvilágosítást kérni. A lehetséges interakciókat a rendszeresen szedett gyógyszerekkel, ill. a fennálló anyagcserezavarok (pl. pajzsmirigy) miatt várható hatásokat előzőleg a háziorvossal tisztázni kell, és a gyógyszeradagolást a csökkenő testsúlyhoz kell igazítani. Egy megfelelő felmérés mindig az addigi étkezési, sport- és mozgásszokásokat is tartalmazza, valamint hosszú távra segítséget nyújt a táplálkozási szokások megváltoztatását illetően is.
| slimpoint diéta
2006-03-09 18:34:35
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop