Kényeztető wellness a fürdőszobánkban

Ne hagyjuk, hogy a tél megártson a bőrünknek vagy éppen a hangulatunknak. Ha egy kis kényeztetésre vágyunk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Irány a fürdőszoba! Egyedül, de még jobb, ha kettesben, kiváló stresszoldó technikákat alkalmazhatunk a "csináld magad mozgalom" keretében.

wellness, stresszoldás, relaxáció | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.

Aromaterápia

Az egyik legjobb stresszoldó, erősíti az immunrendszert, így a nátha is messziről elkerülhet bennünket a télen. Számtalan formában létezik, gyertya, zselé, párologtató.

Dobjuk fel a hangulatunkat

Tegyük szabaddá az estét, a legolcsóbb és legbiztosabb tipp, ha meggyújtunk néhány szál gyertyát, különösen illatgyertyát. Rajuk körbe a kádat például levendula-, szantálfa- vagy bergamottolajas gyertyával.

Gyümölcspakolás

Bőrünknek a gyümölcspakolás tesz a legjobbat. A vitaminok és ásványi anyagok eltüntetik az apró hibákat, simává, puhává teszik a bőrt. Minden gyümölcsnek megvan a maga előnye. Egy gyors recept: törjünk össze egy érett banánt, adjunk hozzá két evőkanál mézet, és hogy sűrűbb legyen, két kanál joghurtot. Vigyük fel az arcunkra és nyakunkra, majd 10-15 perc után öblítsük le.

Kondicionáló hajkezelés

Lehet, hogy a kedvesünk eleinte nem lesz elragadtatva a hajápolásnak ettől a formájától, de a forró zuhany alatt hálás lesz a kezelésért. Keverjünk össze 2 teáskanál kókuszolajat egy fél összetört avokádóval, adjunk hozzá fél deci kókusztejet, és hagyjuk a hajon 15-20 percig. És persze felváltva öblítsük le egymásnak…

Habfürdő

Lehet-e pihentetőbb (és szexisebb), mint egy habfürdő kettesben a szerelmünkkel? Egy jó recept a romantikus fürdőhöz: öntsünk a kádba a nekünk tetsző ételszínezékkel összekevert természetes mosogatószert, adjunk hozzá például levendulaolajat, és hintsünk a tetejére rózsaszirmot.

Lábfürdő

Napközben a lábunk van a legtöbb igénybevételnek kitéve, fontos, hogy este azt is kényeztessük. Nagyon jót tesz, felfrissít a mentaolajat tartalmazó lábfürdő.


Manikűr-pedikűr

Lehet, hogy különös ötletnek tűnik, ha megkérjük kedvesünket, hadd legyünk a manikűröse. No nem vörös lakkra gondoltunk, hanem inkább masszírozzuk meg a kezét. Alkalmazzunk nyomást a hüvelyk- és mutatóujjai közt, ha engedi, kézápoló krémmel. Ugyanezt megtehetjük a lábával is, majd egy teniszlabdával masszírozzuk a talpát. Természetesen a végén szerepet cserélünk.

Masszázsolajak

A masszázs az egyik legfinomabb dolog, hát még akkor, ha a párunk a masszőr! A jázmin-vanília olaj csodákat tesz, és a zuhany alatt lazító, de egyben izgalmas játék.

Vörösbor

Egy pohár vörösborral még kellemesebbé, és élettani hatásának köszönhetően egészségesebbé tehetjük a „házi wellness”-szolgáltatást.

Fejmasszázs

A masszázs ne érjen véget a nyaknál, a fejünket is kényeztessük! A hajvonaltól fölfelé a fej hátsó részén át le a vállig végezzük a lassú masszírozó mozdulatokat, két ujjal körkörösen, majd minden ujjunkkal, majd megint cseréljünk szerepet.

MSN.com.

| wellness, stresszoldás, relaxáció
2013-12-30 18:39:31
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop