Az akupunktúra során kikapcsol az agy

Brit kutatók az agyról készült felvételekkel bebizonyították, hogy az akupunktúra úgy csillapítja a fájdalmat, hogy kikapcsolja az agy fájdalomközpontját.


Akupunktúra?

A Health magazin munkatársa derékfájdalmai miatt keresett fel egy akupunktúrás központot. Az alábbiakban így számolt be tapasztalatairól.


Milyen mélyre hatol a tű hegye?

A kínai gyógyítók legalább két évezreden át enyhítették a fájdalmat akupunktúrával, és más betegségeket is kúráltak ezzel a módszerrel. A nyugati orvosok most bizonyítékokat keresnek arra, hogy az eljárás valóban hatásos. Tapasztalati tény, hogy a beteg jobban érzi magát a kezelés után, amelynek során a test meghatározott pontjain vékony tűket szúrnak mélyen a bőrbe. A kérdés az, ez az akupunktúra eredménye-e, vagy csak placebohatásról van szó.


Akupunktúra egereknek

Úgy tűnik, hogy sikerül tudományosan is bizonyítani az akupunktúra hatásosságát. Számtalan lehetséges alkalmazási területről hallani, de eddig a nyugati orvoslás nem igazán fogadta be az akupunktúrát, mint kezelési alternatívát.


Akupunktúrával a ráncok ellen

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb a ráncok ellen alkalmazott arc-akupunktúra, amely sok esetben felváltja a Botox-kezelést. Azok, akik szeretnék visszafordítani az idő kerekét, szívesen veszik igénybe a legújabb szolgáltatást, és azok is váltanak, akiknek elegük van az ismételt Botox-injekciókból.


1

Web Design & Development Prowebshop