Hirdetés

A fülakupunktúra

A fülakupunktúra a klasszikus akupunktúrával ellentétben nem Kínából származik. Az '50-es években egy francia orvos, Dr. Paul Nogier fejlesztette ki. Meg volt győződve arról, hogy a fül, akárcsak az agykéreg, visszatükrözi a legfontosabb szerveket.

fül akupunktúra |

InforMed Hírek29   InforMed | Mercz, M.

Kép: Yahoo

A fülön 30 fő pont létezik, melyeken keresztül célzottan lehet ingereket küldeni a szervezetbe. A tűszúrásokkal, amelyeket arany- vagy nemesfém tűkkel végeznek, aktiválják az idegpályákat, így az ingerek a fülkagylóból az agyba, majd onnan az érintett szervhez vezetnek.

A pontokat csak akkor lehet aktiválni, ha ténylegesen zavar áll fenn a szervezetben. A megfelelő pontokat egy kis szerkezettel keresik meg, amely a bőrellenállást méri a fülön. Az akupunktúrás fülpontok minden embernél máshol helyezkednek el.

MEGSZŰNIK A DOHÁNYZÁS IRÁNTI VÁGY

Gyakran több pontot szúrnak meg egyszerre. Szenvedélybetegségek és túlsúly esetén ún. állandó tűket helyeznek be, amelyek úgy néznek ki, mint a rajzszög. Néhány napig a fülben maradnak, s így állandóan ingert fejtenek ki. Egyidejűleg homeopátiás szerekkel és diétákkal, tisztítókúrákkal is kezelik a beteget.

Dohányzásról való leszoktatás esetén pl. először egy sajátvér-injekciót kap a beteg, amelybe egy akácfajtából kivont homeopátiás hatóanyagot tesznek. Ezáltal megszűnik a dohányzás iránti vágy, mert az agyban lévő nikotinreceptorok leállnak. Úgy működik, mint a fogókarok, amelyek minden anyagot, így a nikotint is kihalásszák a vérből, és továbbítják a kiválasztósejtekhez. Ha a szervezetbe nem kerül be több káros anyag, elvonási tünetek, nyugtalanság és fájdalom lép fel. Ezért olyan nehéz egyedül leszokni a dohányzásról.

JAVALLATA

A fülakupunktúra közvetlenül az idegekre és az agy receptoraira hat. Ezért különösen jó eredménnyel használható a szenvedélybetegségek gyógyításában:

  •  Nikotin- és alkoholszenvedély, gyógyszerfüggőség, evés és hányás váltakozásakor.
  •  A máj, az epe, az emésztés és a hasnyálmirigy pontjainak stimulálásával felgyorsul az anyagcsere. Ezért ilyen módon gyorsan meg lehet szabadulni néhány felesleges kilótól.
  •  Fájdalomcsillapító: fej- és idegfájdalmak, reumatikus panaszok esetén.
  •  Vérnyomászavaroknál.
  •  Allergia (szénanátha, asztma) gyógyítá-sára.
  •  Veseproblémák megszüntetésére.
  •  Parkinson-kór esetén is jó eredményeket lehet elérni.

TESTSÉMA A FÜLÖN

Dr. Nogier a következőképpen magyarázta el akupunktúrás módszerét:

Az anyaméhben fekvő magzat alakja, ha tipikusan fejjel lefelé helyezkedik el, megfelel a fül formájának: a fülcimpa a fejnek, a fülkagyló íves része a meghajló hátnak. A felső fülperemen helyezkednek el a láb és a kar pontjai, a hallójárat közelében a belső szervek. Ugyanez a séma figyelhető meg az agykérgen is.

fül akupunktúra

2023-05-25 12:17:31

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop