Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel járó betegségekre

Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (https://www.telegraph.co.uk).

akupunktúra, akupunktúra | MTI Hírek 2011 ;8
Minden ötödik páciensnek olyan tünetei vannak, melyekhez nem tud diagnózissal szolgálni az orvostudomány, az ő kezelési költségük kétszerese egy diagnosztizált páciens kezelési költségének.

A brit Exeteri Egyetem kutatói 80 páciens esetét tekintették át, és - elsőként az ilyen jellegű próbák közül - vizsgálták annak előnyét, hogy akupunktúrával egészítik ki szokásos kezelésüket. A szakemberek megállapították, hogy azok, akik akupunktúrás kezelésen estek át "jelentős javulást és hosszan tartó előnyöket" mutattak fel.

A 80 páciens 60 százalékánál izom- és vázrendszeri problémák jelentkeztek, és a tesztet megelőző három hónapban a mintegy négy tucat ember "számláján" volt már 44 kórházi látogatás, 52 klinikai vizit, 106 járóbetegként lezajlott klinikai látogatás és 75 magánorvosi vizit. A csoport egyik felét akupunktúrával kezelték 26 héten át, a másik fele kontrollként szolgált - írták a kutatók a British Journal of General Practice című szakfolyóiratukban közzétett jelentésükben.

A teszt végére az öt elem tanon alapuló akupunktúrával kezelt csoport általános jólléte "jelentősen javult" az eredmények szerint. A páciensek által jelzett előnyök között volt például, hogy több energiát éreztek magukban, és jobban kezelték az őket ért stresszt.
| akupunktúra
2011-05-31 23:00:20
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop