Az akupunktúra során kikapcsol az agy

Brit kutatók az agyról készült felvételekkel bebizonyították, hogy az akupunktúra úgy csillapítja a fájdalmat, hogy kikapcsolja az agy fájdalomközpontját.


Akupunktúra?

A Health magazin munkatársa derékfájdalmai miatt keresett fel egy akupunktúrás központot. Az alábbiakban így számolt be tapasztalatairól.


Az akupunktúra enyhíti az emlőrákhoz kapcsolódó kimerültséget

Emlőrákos nők körében vizsgálva az akupunktúra hatását brit kutatók megállapították, hogy a módszer enyhítette a páciensek kimerültségét, csökkentette szorongásukat, javított depressziójukon, így általánosságban javította életminőségüket.


Fogorvosi kezelés előtt fül-akupunktúra csökkentheti a félelmet

Jelentősen csökkenti a fogorvosi kezelések előtt álló páciensek félelmét a fülön végzett akupunktúra.


Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel járó betegségekre

Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (https://www.telegraph.co.uk).


Milyen mélyre hatol a tű hegye?

A kínai gyógyítók legalább két évezreden át enyhítették a fájdalmat akupunktúrával, és más betegségeket is kúráltak ezzel a módszerrel. A nyugati orvosok most bizonyítékokat keresnek arra, hogy az eljárás valóban hatásos. Tapasztalati tény, hogy a beteg jobban érzi magát a kezelés után, amelynek során a test meghatározott pontjain vékony tűket szúrnak mélyen a bőrbe. A kérdés az, ez az akupunktúra eredménye-e, vagy csak placebohatásról van szó.


Akupunktúra egereknek

Úgy tűnik, hogy sikerül tudományosan is bizonyítani az akupunktúra hatásosságát. Számtalan lehetséges alkalmazási területről hallani, de eddig a nyugati orvoslás nem igazán fogadta be az akupunktúrát, mint kezelési alternatívát.


Akupunktúra - Nőknek

Migrén, menstruációs zavarok, krónikus fájdalmak… E panaszok kezelését egyre több nő bízza akupunktúrához értő orvosra…


Akupunktúrával a ráncok ellen

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb a ráncok ellen alkalmazott arc-akupunktúra, amely sok esetben felváltja a Botox-kezelést. Azok, akik szeretnék visszafordítani az idő kerekét, szívesen veszik igénybe a legújabb szolgáltatást, és azok is váltanak, akiknek elegük van az ismételt Botox-injekciókból.


Gyógyító tűszúrások – A jövő fájdalomcsillapító módszere az - akupunktúra

Az akupunktúra - kínaiul Zen Jiu, azaz „szúrás és hevítés” - az emberiség történetének legősibb gyógymódjai közé tartozik: eredete mintegy 3000 évre nyúlik vissza...


1 |
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop