Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 41 cikkekben szerepel:

1. Szélütés (stroke)
(2018-03-28)
A szélütés (stroke) az agyszövet elhalása, mely létrejöhet az agy elégtelen vérellátása és oxigénhiány következtében, vagy a...

Nem a vérben lévő zsírok, hanem az erek külső falának vérellátási zavara állhat a szívinfarktust is okozó érelmeszesedés hát...

3. Többet kell mozogni
(2016-08-11)
Az ajánlott minimális mozgásmennyiség ötszöröse-hétszerese kell egy új tanulmány szerint ahhoz, hogy mintegy húsz százalékkal c...

A gyomor-bélrendszeri rák diagnosztizálása után alacsony dózisú aszpirin rendszeres adagolásával nő a túlélés esélye. Csaknem ...

Intenzív fizikoterápiával jó eredménnyel hozhatók vissza a felső végtag elveszett funkciói jóval a szélütés bekövetkezte után...

Ausztráliában tesztelik a világon elsőként az agyi érkatasztrófa azonnali diagnosztizálására alkalmas mikrohullámú sisakot, amel...

Mi a közös Sharon Stone-ban, Kelly Osbourne-ban, Margaret Thatcherben, Barry White-ban, Jessie J-ben, Belmondóban vagy akár Gábor Zsazs...

Agyvérzésre és szívrohamra hajlamosító génhibát fedeztek fel angol kutatók, akik a témában készült legnagyobb elemzést végezt...

Új diagnózist dolgoztak ki az újszülöttkori agyvérzés kimutatására ausztrál kutatók.

A nőknél minden korosztályban nagyobb az agyi katasztrófák kockázata, mint a férfiaknál, és gondosabban kellene vigyázniuk vérnyo...

55 éves nő vagyok. Az alábbi laboreredmény eltéréseim vannak: koleszterin 7,1 HDL koleszterin 1,72 LDL koleszterin 4,8 vörösvértest...

12. Koleszterincsökkentő
(2013-04-26)
61 éves nő vagyok. Magas vérnyomásra Prenessa 1x2 mg-ot, cukorbetegségre Merckhormin 2x1000 mg, a 8,67-es koleszterinre Atorvox 20 mg-o...

Vérvételi eredményemmel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, ha a Bashophilom értéke nulla? Emellett határérték...

14. Koleszterin
(2013-01-21)
58 éves vagyok, fél éve eltávolították a pajzsmirigyemet. A TSH rendeződött a napi 50 mikrogramm Letrox tabletta szedésével, de a ...

Koleszterinértékem 8,7. Már több évtizede. Gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni, hiszen a májat tönkreteszi. Másfél éve a pulzu...

Azoknál az embereknél, akik sok alkoholt - napi legalább négy italt - fogyasztanak, nagyobb a kockázata annak, hogy viszonylag fiatal k...

17. Koleszterin LDL
(2012-07-18)
Koleszterin 5,7 * HDL 1,61 LDL 3,71 * (0,00-3,30) Trigliceridek 0,83.Kell valamilyen formában csökkenteni az LDL értéket vagy ez még ne...

Nagyon magas az összkoleszterin-szint értékem, főleg a triglicerid (420). A sztatinoktól emlékezetkiesésem és izomgyengeségem lesz....

19. Magas koleszterinszint
(2012-04-11)
62 eves vagyok, semmi egészségügyi problémám nincs, sportolok, csak egészségeset eszem, nagyon odafigyelek, es mégis 7,3 a koleszter...

20. Vérzsír probléma
(2012-02-06)
34 éves nő vagyok. 20 éves koromban mondták először, hogy zsíros a vérem, diétázzak. Próbálkoztam kisebb nagyobb sikerrel, volt,...

Egészséges embereknek többet árthat, mint amennyit használhat az aszpirin - hívták fel a figyelmet brit kutatók 100 ezer fő vizsg...

1,5 hét múlva csípőprotézis-műtétre került nálam sor. A műtét előtti vérképvizsgálatkor kértem koleszterinszint-mérést, me...

Hogyan tudnám csökkenteni a koleszterinszintem (6,6 mmol/l)? 43 éves, vékony testalkatú nő vagyok, ha tehetem, úszok, kerékpározok,...

A legutóbbi laborvizsgálat alapján magas a koleszterinszintem, és én mindig diétáztam, nagyon kevés zsírt fogyasztok, és mégis ma...

Agyvérzés után a bal kéz és láb lebénult, meg lehet ezt gyógyítani?

Van lehetőség cukorbetegség esetén az állandó zsibbadás megszüntetésére? Jelzem, a betegnek volt agyvérzése is, mely a jobb fele...

27. Koponyaűri vérzés
(2010-10-30)
A koponyaűri vérzés (intrakraniális hemorhágia) a koponyán belül keletkező vérzést jelenti.

Azoknál a nőknél, akik egynél többször esnek át gyerekszülésen, emelkedik az agyvérzés kockázata - állapították meg koreai ...

A corticosteroidokat, különösen a dexametazont széles körben használják subarachnoid haemorrhagiában (SAH) vagy primér intracerebr...

Nagymamám tegnap rosszul lett, zsibbadt a bal keze. Bevitték a kórházba, nem tudja mozgatni a bal kezét és a lábát is húzza. Rendsz...

30 éves vagyok, súlyos agyvérzésen estem át 10 évvel ezelőtt. Testem baloldali része részlegesen lebénult. Azóta sokat javult az ...

Pár sorban összefoglalnám az elmúlt eseményeket és tapasztalatokat édesapámmal kapcsolatban.2009 márciusában eladásra került a X...

33. Érelmeszesedés
(2004-05-24)
Az érelmeszesedés (arterioszklerózis, ateroszklerózis) korunk népbetegsége, általános érbetegség. Főleg az idősebb koroszt...

34. Koponyaűri vérzés
(2002-06-04)
A koponyaűri vérzés (intrakraniális hemorhágia) a koponyán belül keletkező vérzést jelenti.

Tisztelt Doktornő!Remélem tud nekem segíteni vagy legalább is valami bíztatót mondani. Nagyon sürgősen kellene a válasza, mert nagyon félek. Hogy miről is lenne szó? ...

36. Enyhe agyvérzés (?)
(2001-06-11)
58 éves vagyok. Súlyos tárgy emelése után enyhe lefolyású agyvérzést kaptam. Dolgozok mint előtte. Kérdésem: ha rossz napom van, fájni kezd a lábam, azaz a 4és 5.lábujjam környéke, de az nag...

Az amerikai kormány élelmiszer- és gyógyszeripari hivatala, az FDA felülvizsgálati bizottságának múlt havi jelentését az aszpi...

Az akupunktúra népszerű, olcsó és hatásos módszer a fájdalom csillapítására és a különféle függőségek kezelésére, jel...

A legújabb kutatási eredmények szerint a stroke, csakúgy, mint az infarktus leginkább a reggeli órákban következik be. 11 816 st...

A migrénes nőknél nagyobb a kockázata, hogy termékeny korukban stroke-juk legyen, különösen ha dohányoznak és fogamzásgátlót...

A gimnasztikai labda segítségével egy olyan mozgásforma hozható létre, amelynek során az egyensúly vesztése állandóan fennál...

Web Design & Development Prowebshop