Mérgező fémek az ajurvédikus gyógyszerekben

Az indiaiak és más dél-ázsiai népek által használt ajurvédikus gyógyszerek és élelmiszerek nem minden esetben felelnek meg a követelményeknek, sőt, egyenesen mérgezők is lehetnek.

ájurvéda | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
A JAMA-ban megjelent cikk szerzői közel 200 ajurvédikus terméket vizsgáltak meg, és megállapították, hogy mintegy egyötödük ólmot, higanyt vagy arzént tartalmaz, ráadásul nem egy esetben veszélyesen nagy mennyiségben.

A kutatók szerint kormányzati szabályzóknak kellene meghatározniuk a táplálék-kiegészítőkben található fémek napi adagjának toxikus határértékét, és kötelezni a gyártókat, hogy ellenőriztessék termékeiket.

A kutatók az interneten szerezték be a termékeket, amelyek közül egyesek Indiában, mások az Egyesült Államokban készültek, de fémtartalmuk azonos volt.

Egyes esetekben nem véletlenül tartalmaztak fémeket ezek a készítmények, az ajurvéda egyik formája, a rasa shastra ugyanis szándékosan ad fémeket az orvosságaihoz. Mindemellett azonban találtak fémeket a csupán gyógynövénynek hirdetett termékekben is.

The New York Times
| ájurvéda
2019-12-01 11:26:37
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop