Arcfitnesz

Jól ismeri mindenki az érzést, amellyel ébredünk: még álmosak, nyomottak vagyunk, jól esik egy kicsit megfeszíteni végtagjainkat, kinyújtani karunkat, megmozgatni minden porcikánkat. Ha már felkelt, a fürdőszobában, a tükör előtt tornáztassa át arcizmait is.

| Ideál - Reforméletmód magazin   Celsus Kft. | Dénes, V.
Tipp: Minden gyakorlatot legalább hatszor ismételjen.

Nyissa szemeit jó tágra, húzza fel szemöldökét, a nyelvét pedig nyújtsa ki (lefelé) amenynyire csak tudja. Tartsa egy pillanatra meg a grimaszt, majd ha mimikai izmai ellazultak, ismételje meg.

Mielőtt a második gyakorlatnak is nekivágna, üljön le egy székre. A vállait eressze le. A ragyogó, élénk tekintet kedvéért a következőt kell tennie: jelöljön ki egy-egy pontot balra, lefelé, majd jobbra. Néz

ze meg egymás után a három pontot úgy, hogy közben a fejét nem mozdítja el.

Az agyműködést is stimulálja a következő feladat: tegye össze a kezeit, mintha imádkozna.

A kézélét tegye a homlok közepére, majd lassan dörzsölgesse össze a tenyereit.

A keleti diagnosztika alapján nagyon sok információt leolvashatunk

az arcról. Mindannyian különbözőek vagyunk, de a genetikán kívül az is meghatározza külsőnket, hogy milyen táplálékot fogyasztott édesanyánk a terhesség alatt. Az arc arányai sokat elárulnak valaki alkatáról, születéskori állapotáról.

a Az arc három fő részre

osztható.

A szemöldökök fölötti fejterület az idegrendszerre utal, a száj és az állrész az emésztésre, az arc- és az orrterület a keringésről ad hírt.

a Mivel a terhesség kilenc hónapig tart, csak három évszakot töltünk a méhben. Az évszakok vonatkozásában fejlődé

sünk négyféle periódus valamelyikében történik: tavasz-nyár-ősz, nyár-ősz-tél, ősz-tél-tavasz és tél-tavasz-nyár. A régi időkben az emberek télen több jang (összehúzó) ételt (sütött, főzött télálló), nyáron több jin (kiterjesztő) ételt (nyers zöldségek, gyümölcsök) ettek. Ennek következtében az arcnak azon részei, amelyek az adott évszakban fejlődtek, összébb húzódtak (jang) vagy kitágultak (jin). Manapság már több évszakhoz nem illő ételt fogyasztanak az emberek, ezért a fiatalabbak arcának már mások az arányai.

a Hagyományos étkezési mód esetén az embereknek négyféle jellegzetes arcformájuk lehet, attól függően, hogy a terhesség ideje a négy lehetséges évszakvariáció közül melyikre esett. Az A típus állhatatos és gyakorlatias. A B típus inkább romantikus, érzelgős, szentimentális, idealista.

A C gondolkodó, intellektuális típus, a D élénk, tevékeny.

 • Ha szeme sarkában már megjelentek az első szarkalábak, akkor a mutatóujját helyezze a szemöldöke külső végére. Itt húzza kifelé a szemhéját, enyhén nyomja rá a halántékára.
 • A "tyúknyak", vagyis az előre nyújtott nyak javítja a testtartást és segít megelőzni a nyakövi meszesedést. Vállának és testtartásának változtatása nélkül próbálja meg annyira előre nyújtani az állát, amennyire csak tudja. Utána húzza vissza a fejét. Arra ügyeljen, hogy az állkapcsa párhuzamos maradjon a talajjal.
 • A szemkörnyék feszesítésének érdekében mutató- és hüvelykujjával gyengéden maszszírozza át az arccsontját. Ha az állkapcsa és az arccsontja mentén nyitott szájjal a füle irányába húzza a bőrt, az is segít a feszesítésben, ha száját többször becsukja és újból kinyitja.
 • Csücsörítsen a szájával, mintha azt mondaná: "cso". Mutatóujját helyezze a szája elé, nyomja enyhén ajkaihoz. Közben lélegezzen szájon át ki-be. Ez a gyakorlat a szájkörnyéki sok apró izmot mozgatja át.
 • Ha végzett a reggeli arctornával, jutalmazza meg bőrét egy hidratálókrémmel. Hogy fokozzuk a fitnesz hatását, ezt is masszírozva jutassa bőrébe. Az orrnyergét négyszer simítsa át a krémmel, majd a homlokán kétfelé szétterítve haladjon lefelé az arc kontúrja mentén.

A fiziognómia az arcvonásokkal és az arckifejezésekkel foglalkozó lelki folyamatokat vizsgálja. Néhány alapelvet érdemes tekintetbe vennünk!

 • Kacsintás: "tudok róla és közös a titkunk!"
 • Az orr ráncolása: ha büdös van, az undor kifejezése.
 • Hüvelykujjat az orra tenni: sértés, csúfolódás.
 • A fülek befogása két kézzel: nem akarom hallani.
 • Nyelvet kinyújtani: gúnyolódás, vagy az összpontosítás önkéntelen jele
 • Kuncogás: jókedv, szexuális kielégítetlenség.
 • A száj lassú megnyalása: szexuális felhívás, vagy "éhes vagyok!"

Arcfitnesz

A nyújtózkodás, reggeli izomátmozgatás hozzátartozik a felkelés rituáléjához. Ha ugyanezt a szertartást az arcán is véghezviszi, arcbőre feszesebb lesz és csökken a ráncok kialakulásának lehetősége.

| arc, arcfitnesz
2002-07-25 17:09:11


Gyógynövények és a gyógyszerek

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulha...


Gyógyfüvek és az influenza

Az alább felsorolt néhány gyógynövény erősíti az immunrendszert, és segít leküzdeni a betegséget a téli hónapokban. Tea, vagy táplálékkiegészítő formájában is...


Téli tippek

A fényhiányos, szürke napok miatt energiaszintünk jóval alacsonyabb, gyakran vesz erőt rajtunk a fáradtság. A nők 60, a férfiak 35 százaléka egész nap csak szöszmöt...


Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális n...


Egy kis segítség a májnak

A máj a méregtelenítés fő szerve, amely általában el is végzi a munkáját. Különösen az ünnepek után azonban nem árt neki egy kis támogatás az alábbi ételek, ita...


hirdetés