Egy kis segítség a májnak

A máj a méregtelenítés fő szerve, amely általában el is végzi a munkáját. Különösen az ünnepek után azonban nem árt neki egy kis támogatás az alábbi ételek, italok fogyasztásával.

méregtelenítés, diéta, máj | InforMed Hírek14   InforMed | Sándor, K.

Limonádé

A limonádé kiváló C-vitamin forrás, az segít a zsírégetésben és a méregtelenítésben is, ajánlatos minden reggel fogyasztani.

Leveles zöldségek

Fogyasszuk ezeket nyersen, levesnek, zöldségital formájában vagy párolva. A klorofill segít megszabadulni a káros anyagoktól.

Cékla

Hasznosak a rostanyagai, ezen kívül az emésztést segítő antioxidáns enzimeket termel a májban.

Gyömbér és fokhagyma

Mindkettő májbarát fűszer, segít megszabadulni a szabad gyököktől.

Friss gyümölcs

Nem lehet túlbecsülni a friss gyümölcs előnyeit, tele van vitaminnal, antioxidánsokkal, rostokkal. Az ünnepek alatti eszem-iszom idején különösen fontos, hogy sok nyers gyümölcsöt együnk.

Káposzta

A káposzta újév idején sok kultúrában a bőség és a gazdagság szimbóluma, de ismert májtisztító hatása is. Ne feledjünk köménymagot hozzáadni.

Teljes kiőrlésű gabonafélék

Minden étrend alapja kellene hogy legyen a teljes kiőrlésű gabona. Tápanyagai és antioxidánsai mellett igen sok vízben nem oldódó rostot tartalmaz, ami által elkerülhetjük a székrekedést.

Zöld tea

Az egyik legjobb választás a kellő mennyiségű folyadékbevitel biztosítására a zöld tea. A benne levő katekinek (flavonoidok) serkentik a máj működését.

Articsóka

Számos vizsgálat bizonyítja az articsóka máj- és epevédő hatását. Cinarin tartalma miatt serkenti az epeműködést, jó emésztést biztosít.

Vízitorma, zsázsa

Szórjunk a szendvicsre egy kis otthon is termeszthető zsázsát. Antioxidáns, vízhajtó tulajdonságai révén természetes módon serkenti a méregtelenítő enzimek működését.

| méregtelenítés, diéta, máj
2018-01-04 21:34:19
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop