Fedezzük fel a fahéj ismeretlen előnyeit!

Mindennapi fűszer, mégis, sokan nem ismerik a megszokottól eltérő alkalmazásait, számtalan előnyös tulajdonságát. Pedig a fahéj bőrtápláló, memóriajavító és még az elhízást is meggátolja.

fahéj, memória, diéta, torokfájás, bőrápolás | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
A memóriáért

A fahéjas rágógumi nemcsak jó leheletet biztosít, de egy vizsgálat szerint azok, akik ilyen rágógumit rágtak, jobban teljesítettek a memóriateszteknél, mint azok, akik más ízesítésűt, vagy semmilyet.

Torokfájás ellen

Ha kapar a torka, sokat kell krákognia, próbálja ki a fahéjas italt: áztasson hideg vízbe néhány rúd fahéjat pár órára, majd az így készült italt kortyolgassa el. A fahéj egy vízben oldódó rostot tartalmaz, ami nyugtató bevonatot képez a torokban.

A pluszkilók ellen

Szeretne néhány kilót leadni? A fahéj ebben is segít. Ez a fűszer szabályozza a vércukor ingadozásait, elveszi a hirtelen ránktörő étvágyat. Kalóriaszegény finomság a fahéjjal megszórt sült alma.

A fahéj mint bőrápoló

Antioxidánsokban gazdag, így puhítja a durva, kirepedezett bőrt. Így készíthet lábfürdőt: 5 citrom leve, 1 evőkanál olívaolaj, ¼ csésze zsíros tej, ½ csésze víz és két evőkanál őrölt fahéj. Áztassa benne a lábát negyedórán át.

Health.com
| fahéj, memória, diéta, torokfájás, bőrápolás
2009-09-17 09:01:39
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop