A kínai gyógyfüvek titka

A kínai gyógynövényeket több ezer éve alkalmazzák, és ausztrál tudósok most abban reményednek, hogy sikerül megfejteni a titkát azoknak, amelyek bizonyíthatóan elősegítik a fogyást és a cukorbetegség elleni küzdelmet.

kínai gyógyfüvek, fitoterápia | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
A kutatók a gyógynövény-készítmények aktív összetevőit keresik, hogy a hatóanyagot aztán új gyógyszerek alapjául tudják felhasználni.

David James, a sidney-i Garvan-intézet diabetes és elhízás-kutatási programjának vezetője szerint egyes hagyományos kínai gyógyfüvek kétség kívül hatásosak, például csökkentik a vércukorszintet.

A sanghaji kutatók már izolálták a hagyományos gyógynövények kémiai összetevőit, most ezeket fogják az ausztrál kutatók azonosítani, és megállapítani, hogyan hatnak a szervezet anyagcseréjére.

A vegyületeket számítógépes elemzéssel választják majd ki.

Kína szempontjából azért is nagyon fontos a diabetes kezelésének kutatása, mert a közhiedelemmel ellentétben, amely szerint az elhízás és a diabetes járvány központja az Egyesült Államok, a hagyományos életmód gyors változása következtében igen súlyos a helyzet Kínában is.

Sidney Morning Herald
| kínai gyógyfüvek, fitoterápia
2005-05-15 18:25:30
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop