Hirdetés

Gyógyfüvek és az influenza

Az alább felsorolt néhány gyógynövény erősíti az immunrendszert, és segít leküzdeni a betegséget a téli hónapokban. Tea, vagy táplálékkiegészítő formájában is kaphatók.

gyógynövény, influenza, immunrendszer |

InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Freepik
Kakukkfű

Mindig legyen a háznál kakukkfűolaj vagy szárított kakukkfű, mely hatásos influenza és a nátha esetén is. A kakukkfű régóta ismert köptető. Két teáskanál friss kakukkfüvet forrázzunk le egy csésze vízzel, és hagyjuk ázni 10 percig. Inhaláláshoz használjuk olajat.

Édesgyökér

Kiváló vírusölőszer, hatékony még a HIV és a SARS vírusai ellen is. Az influenza ellen is jó. Vigyázzunk, mert sok táplálékkiegészítő, tea és cukorka, amely édesgyökér néven kerül forgalomba, valójában nem tartalmaz hatóanyagot, hanem helyette a hasonló ízű ánizst. Ha vényre felírt gyógyszert szed valaki, beszéljen orvosával, mielőtt édesgyökeret fogyaszt.

Fokhagyma

A fokhagyma kiváló immunerősítő, állatkísérletek szerint a rendszeres szedése ellenállóvá tesz az influenzával és a náthát okozó rhinovírussal szemben. A kellemetlen szájszagot elkerülhetjük, ha kapszulában szedjük a fokhagyma-kivonatot, vagy ha mézzel fogyasztjuk.

Echinacea (kasvirág)

Arra nem sok bizonyíték van, hogy az echinacea a már fennálló náthát gyógyítja, de talán csökkenti a betegség időtartamát, és a megelőzésben is lehet szerepe. Mivel a kereskedelmi forgalomban levő tea adagolása nem megbízható, inkább szedjük kiegészítő formájában. A csalán vagy pollen allergiásaknál kedvezőtlen reakciót válthat ki a kasvirág is.

Bodzakivonat

Szintén az influenza és a megfázás leküzdését könnyíti meg, akár négy nap alatt is letudhatjuk a náthát. A bodza több vizsgálat szerint is mintegy 10 féle influenza vírustörzs ellen hatékony. Sambucol néven kerül forgalomba, oldat alakban.

gyógynövény, influenza, immunrendszer

2023-01-17 10:42:10

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop