Tea mindenkor

A tea szerelmeseinek szól ajánlatunk: finom üdítő italok készíthetők különféle gyógy- és fűszernövényekből, legtöbbjüknek kiváló gyógyhatása van, és koffeint sem tartalmaznak.

gyógynövény, Tea, kamilla, gyömbér, citromfű, borsmenta, citromfű | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

A gyógyfüvekből készült teák fogyaszthatók télen-nyáron: hidegben melegen, melegben egy kis jéggel (ilyenkor valamivel erősebbre készítsük a teát).

Az alábbi teák mindegyikének van valamilyen előnye az élvezeti értékén kívül, egyik enyhe nyugtató, másik az emésztési panaszokat enyhíti.

Kamilla

A kamillának finom, enyhén alma íze van, ideges gyomorpanaszokra, gyulladásra kiváló. Jó szolgálatot tesz a premenstruációs szindrómában is, sőt, a diabétesz is megelőzhető rendszeres fogyasztásával.

Gyömbér

Számtalan kiváló élettani hatása van, többek közt enyhíti a tengeri betegséget, így hosszabb utazások, főként repülés előtt igyunk gyömbér teát.

Citromfű

Enyhe, de hatásos nyugtató, a stresszes fejfájást enyhíti, antidepresszáns, este fogyasztva pedig az álmatlanság ártalmatlan ellenszere.

Borsmenta

Akár önmagában fogyasztjuk, akár a borsmentát a fekete teához adjuk hozzá, kiváló frissítő. Megelőzi a puffadást, megnyugtatja a felfordult gyomrot.

Manapság már majdnem mindegyik tea kapható tasakos formában, de igen jók a szaküzletekben beszerezhető szárított gyógynövényekből készült teák is. Mindkét esetben a leforrázott teát lefedve tíz percig hagyjuk állni, hogy az illó olajok a gőzzel együtt ne párologhassanak el., kép: sxc.hu
| gyógynövény, tea, kamilla, gyömbér, citromfű, borsmenta
2016-06-01 22:21:59
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop