Teakúra

Manapság a keletázsiai gyógynövények reneszánszukat élik, nálunk is kaphatók a különféle távol -és közelkeleti füvek, gyökerek, magvak.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Mercado Libre

 Kínából érkezett a legfrisebb újdonság: a puerh tea, amelyet  hazájában a teafák királyának neveznek. Tulajdonképpen a qingmaofa levelei szolgáltatják e tea alapanyagát, aminek az idős kínaiak csodás erőt tulajdonítanak, úgy tartják, hogy a puerh megóvja azok egészségét, akik rendszeresen isszák, sőt hosszú életet is biztosít számukra.    

Mi tagadás, hatása valóban csodálatos: csökkenti a vér zsírtartalmát, a túl magas koleszterinszintet, védi a májat és a beleket - hiszen méregtelenítő és salaktalanító hatású. De a "rossz gyomron" is segít: Ha valaki el akarja kerülni a másnaposság kellemetlen tüneteit, érdemes egy csésze puerh teát elfogyasztania. Bár van némi "zsírölő" hatása is, ám ilyen célra mégsem a legalkalmasabb. Az édességek kedvelői és az ínyenc konyha szerelmesei ugyanúgy, mint a lustálkodók, hiába isszák ezt a teát s lesik a mérleg nyelvét.

A lapacho gyógyerejét már az inkák is kihasználták. A különleges kéreggel többféle betegséget is gyógyítottak az őserdő indiánjai. Az ízletes lapachotea sokoldalú felhasználása lehetővé teszi a betegségek megelőzését, és a kíméletes, mellékhatásoktól mentes, természetes gyógyítást. Elsősorban immunrendszert erősítő hatását kell kiemelnünk - éppen ezért influenzás, náthás időben fogyasztása fokozottan javasolt.

Vörös bozót a neve annak a cserjének, aminek az ott élők varázslatos gyógyerőt tulajdonítanak. A belőle készült forró ital igen finom, egyedülálló aromája a málna és a kakaó keverékére lékezteti ízlelőjét. A gyerekek éppen ezért nagyon kedvelik. Ha gyermekünknek akarjuk adni, elkeverhetjük tejjel, vízzel, vagy akár gyümölcslével is. A vörös bozót gyomorfájdalmak, görcsök, allergiás tünetek, alvászavarok és vashiány esetén is egyaránt segítségünkre lehet

| puerh tea, lapacho, vörös bozót tea
2023-05-25 12:14:06
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop