Kiropraktőr "tette helyére" a fülét…

A kiropraktőröket – az autószerelők mintájára – testszerelőknek is szokták nevezni. Érthető, hiszen speciális fogásaikkal remekül elboldogulnak hibás „alkatrészeink” között. Addig-addig markolásznak, húzogatnak, gyömöszölnek, mígnem minden porcikánk visszakerül eredeti helyére, s ezáltal megszűnik azüzemzavar szervezetünkben…

| InforMed Hírek20:73-73   InforMed | Czellér, T.E.

Kép:  Wellness Santa Fe

Így történt ez Glevitzky Gizella esetében is, ugyanis a kiropraktőr „tette helyére” a fülét.

– Amikor hazaértünk egyhetes horvátországi nyaralásunkból, még semmi bajom sem volt – emlékezik vissza a történtekre a 48 éves asszony. – Ám három nap múlva, amikor a zuhanyozás után fültisztítóval piszkáltam a fülemet, arra lettem figyelmes, hogy tizenöt percre mindkét fülem teljesen bedugult, és szédülni is kezdtem.

ideál: Nyilván arra gondolt, hogy a tengeri fürdőzés utóhatása mindez…

– Igen, meg arra is, hogy útközben huzatot kaphattam a nyitott ablak mellett. Mindenesetre szerdától péntekig odáig fajultak a dolgok, hogy már folyamatosan szédültem, émelyegtem, s rosszul hallottam. Gondoltam, ennek már fele sem tréfa, s ezért elmentem a szakrendelőnk fülészetére.

ideál: A vizsgálat után mire jutott az orvos? 

- Egyszerűen csak kimosták a fülemet, s az állapotom sem javult, egy cseppet sem javult. Annyira megviselt a folyamatos fülcsengéssel is megspékelt füldugulás, hogy szombaton beállítottam a Szabolcs utcai fülészeti ügyeletre.

ideál: Ott mi történt? Újabb fülmosás?

– Nem engedtem volna. Viszont megvizsgáltak, de az orvos azt mondta, hogy kizárható a középfülgyulladás, mivel a dobhártyáim szépek. Mindenesetre gyógyszeres vattacsomóval a füleimben engedtek utamra, s biztattak, hogy hamarosan jobban fogom érezni magamat. A jobb fülem rendbe is jött, ám a bal változatlan maradt. Hétfőn visszamentem hallásvizsgálatra, s ekkor kiderült, hogy a bal fülemre gyakorlatilag süket vagyok…

ideál: Gondolom, elkeseredett…

– De még mennyire! Mindenesetre ez az orvos ambuláns infúziós kezelést javasolt. Reggel és este is folyatták belém a gyógyszereket, tíz napon át. Sajnos azonban átmeneti javulás után sokkal rosszabb állapotba kerültem, még erősebb dugulást érzékeltem. A következő hallásvizsgálat be is igazolta ezt. Nem tudom, hogy ma hol tartanék, ha a „véletlen” pont akkor nem hoz össze a Biovital egyik orvosával, aki azt javasolta, hogy panaszommal forduljak kiropraktőrhöz.

ideál: Nem lepődött meg azon, hogy nem inkább egy híres fülspecialistát ajánlott önnek?

– Tulajdonképpen nem, mert azt is elmondta, hogy panaszom hátterében nyaki meszesedés és keringési zavar is lehet.

ideál: És a kiropraktőr végül is „helyre tette” a fülét?

– Nem csak azt, hanem a fájó derekamat is. Először a nyakamat kezelte, csak utána tért át a gerincemre s a különböző ízületeimre.

ideál: Hány kezelés után javult az állapota?

– Engem lepett meg a legjobban, hogy már az első kezelést követően egy időre kitisztult a hallásom. A negyedik után pedig határozottan éreztem, hogy sokkal jobban vagyok. Köszönhető ez talán még azoknak a táplálékkiegészítőknek, természetes alapú értágítóknak is, amelyeket elkezdtem szedni. Eleinte kétnaponta jártam a „testszerelőmhöz”, majd hetente, később havonta, most meg már csak negyedévente.

ideál: Ez azt jelenti, hogy már jól érzi magát?

– Igen, nem szédülök, nem émelygek, tökéletesen hallok mindkét fülemre, csak nagyritkán érzékelek enyhe nyomást vagy alig észrevehető zúgást a füleimben. Összességében tehát: köszönöm, jól vagyok!

Czellér T. Erika

| kiropraktőr, csontkovács
2022-11-11 10:38:36
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop