Ezek a manuálterápia előnyei

A célzott terápia a támasztó- és a mozgató szervrendszer helyreállításáért felel. A holisztikus szemléletű terápia során az embert egy egészként kezelik és a terapeuta a modern orvoslás ismereteit is figyelembe veszi. A gyógytornász kézzel gyógyítja a gerincet, valamint az ízületi problémákat.


A manuálterápia hatástalan lenne?

Egy brit tanulmányból az derül ki, hogy a nyak- és a hátfájás megszüntetésére alkalmazott manuálterápia hatástalan.


Kiropraktőr "tette helyére" a fülét…

A kiropraktőröket – az autószerelők mintájára – testszerelőknek is szokták nevezni. Érthető, hiszen speciális fogásaikkal remekül elboldogulnak hibás „alkatrészeink” között. Addig-addig markolásznak, húzogatnak, gyömöszölnek, mígnem minden porcikánk visszakerül eredeti helyére, s ezáltal megszűnik azüzemzavar szervezetünkben…


Manuális terápia

A manuális terápia a tartás- és a mozgásszervrendszer visszafordítható (reverzibilis) működési zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik. Célja a gerinc- és a végtagízületek elváltozásai okozta panaszok, fájdalmak megszüntetése.


"Testszerelés" kiropraktikával

Az első kiropraktőriskolát 109 éve alapította B. J. Palmer az amerikai Devenportban. Ehhez képest hazánkban csak 10 éve vált ismert gyógymóddá. Az iskolaalapító filozófiája szerint a csigolyák idegszövetekre gyakorolt nyomása okozza testi fájdalmaink egy részét. A "testszerelő" ezt szüntetni meg.


Kiropraktika. Gerincpanaszok szelíd gyógymódja

A mozgásszervi panaszok népbetegségnek számítanak. Ugyanis amit nem látunk a tükörben, nem is figyelünk rá, csak amikor a tünetek és a fájdalom már jelentkezik.


Újabb ipari baleset Nagybányán

Hétfőn a romániai herzsabányai színesfémérc-kitermelésnél eltört egy ipari iszapot szállító cső, s emiatt mintegy 600 köbméternyi szennyezett víz került a Lápos folyóba, majd onnan a Szamosba. A szennyezés várhatóan ma reggel éri el a Szamos hazai szakaszát. Szakemberek szerint az alacsony fémtartalmú zagy nem veszélyezteti az élővilágot. A romániai Nagybányához közeli herzsabányai színesfém-feldolgozóban történt hétfői baleset miatt mintegy 600 köbméternyi nehézfémmel szennyezett iszap folyt el. Gheorghe Lazea, a román minisztérium főtitkára - aki a történtekért sajnálatát fejezte ki - kolozsvári tudósítónknak elmondta: a csőtörést már hétfő délután megjavították. A kifolyt zagy nehézfémtartalma a megengedettnél kisebb, kevés cinket, vasat és rezet tartalmaz. Az iszapszerű folyadék klórral és kénvegyületekkel szennyezett is. Mindezek koncentrációja a megengedett határérték alatt van, s a folyók élővilágát nem veszélyezteti - mondta. A zagy nagyobb részét egy tározóban felfogták, de került belőle a Lápos, majd onnan a Szamos folyóba is. Az anyag ma reggel éri el a Szamos hazai szakaszát. Az újabb romániai szennyezés miatt Gönczy János kezdeményezésére tegnap óta folyamatosan ellenőrzik a Tisza, illetve a Szamos vízminőségét - tájékoztatta lapunkat Monstkó Éva, a tiszai kormánybiztos szóvivője. A kormánybiztos ismét egyértelművé tette, hogy a határainkon túlról származó szennyezések ellen nem vagyunk bebiztosítva. A szomszédos államokban előforduló balesetek esetében csak a jó szerencsén múlik, hogy azok hatásai érintik-e a magyar területeket. Gönczy szerint ezért mielőbb be kell fejezni a környező államokban található szennyezőforrásokat összeíró munkát. Ugyanakkor nemcsak térképekre van szükség, a veszélyes helyeket mielőbb biztonságossá kell tenni. Monstkó bejelentette, az eredetileg szeptemberre tervezett újabb nagybányai látogatásra várhatóan már augusztusban sor kerül. Tegnap Budapesten ülésezett az EU által alakított Nagybánya-munkacsoport. Tom Garvey elnök szerint a ciánszennyezés körülményeit vizsgáló jelentést őszig meg kell kapnia a munkacsoportnak ahhoz, hogy a decemberre ígért EU-jelentésben azt felhasználhassák.


1
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop