Hatástalan a mágnes a fájdalomra?

A JAMA-ban megjelent tanulmány szerint valószínűleg kidobott pénz az az évi félmilliárd dollár, amit az amerikaiak mágneses eszközökre költenek a fájdalom csillapítására.


Nevetség tárgyává váltak a hadsereg AIDS-gyógyító gépei Egyiptomban

Értetlenség és nevetség tárgyává vált tudományos körökben és az interneten az egyiptomi hadsereg által kifejlesztett és csodálatos találmányoknak nevezett három műszer, amelyek állítólag elektromágnesekkel képesek felismerni és gyógyítani az AIDS-et, a hepatitiszt és más betegségeket.


Nincs bizonyíték a mégnesterápia fájdalomcsillapító hatására

Brit tudósok áttekintették kilenc korábban megjelent vizsgálat eredményeit, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy a mágneses kezelés csökkentené a krónikus fájdalmat.


A mágnesterápia hatástalan

A derékfájástól a rákig sokféle betegség gyógyítására ajánlják és használják a mágnesterápiát. Az úgynevezett terápiás eszközök, karkötők, betétek, csukló- vagy térdpántok forgalma világszerte eléri az egymilliárd dollárt. Ennek ellenére sem tudtak a kutatók beszámolni gyógyulásról, viszont annak veszélyéről igen, hogy az önkezelés miatt számos betegség felderítetlen és kezeletlen maradhat.


A manuális terápia reneszánsza

Ha valaki tüdőgyulladással dől az ágynak, megkapja az antibiotikumot és a gyógyszer többé-kevésbé kifejti hatását. A támasztó-mozgató rendszer gyógyításának praxisában viszont, ha gyenge a beteg hátizomzata, fokozott a háti görbülete, rossz a dereka, vagy éppenséggel roskadozik az egész felépítménye, a gyógyszer önmagában gyakorta édeskevés az üdvösséghez. Ha a beteg úgy képzeli, hogy a segítségként adott tabletták mindent megoldanak, és a gyógytornát, az úszást, az előírt gyakorlatokat lusta elvégezni, akkor ne várjon csodát. Vándorolhat orvostól orvosig, de a panaszai nem múlnak el.


1
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop