Csodás érintések

A több mint 3000 éves indiai ayurvéda, az "élet tudománya" a masszázst nemcsak a gyógyítás, de a mindennapi élet szerves részének tartja. A tradicionális thai masszázs 2500 éves, ezt a masszázst Thaiföldön napjainkig buddhista szerzetesek oktatják, és hatékonyan gyógyítanak vele. A reflexológia néven ismert talpmasszázst, mely az egész Távol-Keleten ismert volt, már i. e. 2300 évvel megtaláljuk az egyiptomi Szakkarában domborműveken. Az ún. kínai masszázs és az ebből kifejlesztett japán Siachu a keleti medicina egyik alappillére.

masszázs, olaj, gyógyítás | Pulzus 2000 ;   Más-Kép Kft.
A masszázzsal való gyógyítás a népgyógyászat és az orvoslás legrégebbi tudománya, amit szinte minden kultúrkörben alkalmaztak. Gyógyítóerejének alapja, hogy a szervezetben beindítja a méregtelenítést, oldja a feszültséget, hat a belső szervekre, a hormon- és idegrendszerre, valamint fiatalító és regeneráló hatású.

A masszázs azonban nemcsak a távol-keleti kultúra része. A nyugati kultúrkörben alkalmazott masszázsokra jellemző, hogy az embert elsősorban fizikai testnek tekintik, így a testen csak tüneti kezelést végeznek. Ezzel szemben a keleti masszázsok a fizikai testen kívül dolgoznak az ember "energiatestével", az aurával, a meridiánokkal, a csakrákkal, az érzelmi és szellemtesttel is. Ezen masszázstechnikák célja nem a betegség közvetlen gyógyítása, hanem a testi és lelki harmónia helyreállítása.

Ennek megfelelően a jó masszőrt is pozitív kisugárzás, kitűnő energiaszint, pontos anatómiai ismeretek jellemzik. A szakembernek továbbá ismernie kell mind a keleti, mind pedig a nyugati medicina diagnosztikai módszereit, és belső látással kell rendelkeznie. A gyógyító, odaadó masszázs a leghatékonyabb, melyben kerülni kell a feszültséget, az agresszivitást és az erotikus gondolatokat. A megfelelő szakmai tudás ismeretében végzett masszázs segítségével csodálatos fizikai- és lelkiállapot-változásokat érhetünk el.

Tibetben egy népmese szól a masszázs emberi lélekre gyakorolt jótékony hatásáról. E szerint élt egykor egy Fatima nevű fiatalasszony, aki sokat szenvedett anyósa és állandó szidalmaitól. Fatima végül nem bírta tovább és a sámánhoz fordult, hogy adjon neki mérget, amivel megölheti a vénasszonyt. A sámán némi gondolkodás után illatos eszenciát adott neki, hogy azzal naponta dörzsölje be anyósa testét, így hat hét elteltével a vénasszony meg fog halni. Fatima eleget tett az utasításnak, és mindennap bedörzsölte anyósa testét az eszenciával. Az anyós eközben egyre barátságosabbá vált és lassan kölcsönös megértés alakult ki a két nő között. Fatima most már megbánta, hogy anyósa halálát kívánta, és amikor közeledett a végzetes időpont, újra felkereste a sámánt. A bölcs agg elmosolyodott és megnyugtatta a fiatalasszonyt: az állítólagos méreg nem volt más, mint illatos olajok keveréke - a legjobb gyógyszer a harag ellen.

Faragó László

természetgyógyász

Tel: 76/323-797, 76/485-430, 06/30-2492-420

| masszázs, olaj, gyógyítás
2002-08-02 16:11:11
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop