Masszázsolajok vagy masszázságyak?

Tudod, hogy mire van szükség egy minőségi masszázshoz? A profi masszőrök nem csak a szakma űzéséhez szükséges készségekkel és képességgel rendelkeznek, hanem fel vannak vértezve azzal a tudással is, ami lehetővé teszi, hogy professzionális munkát végezzenek.

| InforMed Hírek19   InforMed

 Minden profi masszőr tisztában van azzal, hogy nem csak alapvető szakmai tudásra, hanem a megfelelő eszközökre is szüksége van, például masszázságyakra és masszázsolajokra, hogy a munkájukat teljes profizmussal lássák el és elégedett, testileg-szellemileg felfrissült vendégek távozzanak a szalonjukból. Mutatjuk is, hogy miért is van szüksége egy tehetséges masszőrnek ezekre az eszközökre!

Mikor lesz elégedett egy masszázsszolgáltatást igénybe vevő személy? 

A masszázsszalont nem szórakozásból látogatják meg az emberek, hanem mert komoly fizikai problémákkal vagy éppen lelki gondokkal küzdenek és ezek a mentális problémák, akár már testi fájdalmakban is megnyilvánulnak. A masszázsszolgáltatást igénybe lehet venni többféle testi és lelki gond esetén, például akkor, ha derékfájástól, egyéb testi fájdalmaktól, stressztől, szorongástól vagy álmatlanságtól szenvedünk.

A rendszeres masszázsnak rengeteg jótékony hatása ismert. Többek között enyhít az izomfeszültségen, amely sok esetben vált ki fájdalmat egyes testrészekben, mint a nyakon, a vállakban, a derékban, a hátban, a karokban vagy éppen a lábakban. A masszázs jobb keringést és nyirokrendszeri működést tesz lehetővé, fokozza az ízületek mobilitását és rugalmasságát, csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit, oldja a stresszt és energiával tölti fel a testet.

A masszőr ügyes kezei kétségtelenül segíthetnek ezeken a problémákon, viszont az ügyfelek elégedettségét nem csak a masszőr szakszerűen alkalmazott, dögönyöző, simító mozdulatai válthatják ki, hanem a minőségi bútor, azaz a kényelmes masszázságy is, amelyen a kliens fekszik és azok a masszázsolajok, amelyek bemasszírozásával jelentős enyhülést érhet el az ügyes kezű masszőr.

A minőségi masszázst segítő masszázsolajak

A masszírozás nem más, mint egy testet - lelket gyógyító technika. A pozitív hatásokat fokozhatjuk a masszázsolajokkal. Az olajok megkönnyítik a masszírozó mozdulatok kivitelezését, mindamellett, hogy feszültséget oldanak, fájdalmat csillapítanak, illetve aktívan ápolják és hidratálják a bőrt. Az olajos masszázs számos előnnyel bír, beleértve a stressz csökkenését, az immunitás fokozását és a bőr, fiatalon tartását.

Az olajos masszázs fokozza a vérkeringést, ez pedig lehetővé teszi, hogy a kiürüljenek a méreganyagok a szervezetből. Milyen egészségügyi előnyei vannak még az olajokkal történő masszázsnak? Többek között enyhíti a depressziót és a szorongást, segíti a jobb és mélyebb éjszakai alvást, csökkenti a testi fájdalmakat, az izomfájdalmakat és még az agy működésére is pozitívan hat. Egy profi masszőr sokféle masszázsolajjal rendelkezik: ásványi olajok, növényi olajok, paraffinolaj, masszázsolajok, magnézium olaj, olaj kivonatok.

A minőségi masszázsolaj kiválasztása mindig attól függ, hogy az adott terapeuta, milyen kezeléseket végez a vendégen. Sok masszőr használja az ásványi olajokat. Ilyen például a paraffinos masszázsolaj, amely minden típusú masszázshoz alkalmazható. A narancsos masszázsolaj pedig oldja a szorongást és álmatlanság esetén hatásos.

A masszázsolajok közül a növényi olajok is megtalálhatók egy profi masszőr repertoárjában. Például nagyon közkedvelt a levendulás, a narancs és fahéjas, a szőlős, az aloe verás masszázsolaj. A magnézium olajt is gyakran használják a masszőrök, hiszen a magnézium egy kulcsfontosságú tápanyag, amely az izmok megfelelő működését biztosítja. Nem pusztán a masszázsolajokkal érhet el egy masszőr enyhülést a hozzá forduló klienseknél, hanem a különféle technikák alkalmazásával. Ilyen technika például a köpölyözés.

A minőségi masszázs és a köpölyözés

A köpölyözés több ezer éves múltra tekint vissza. Lényege, hogy vákuumot hoznak létre a köpölyben, amely vérbőséget okoz az adott bőrfelületen és ez elősegíti a fájdalomcsillapítást, de ezt a módszert bőrproblémák kezelésére, vérkeringés javítására is alkalmazzák.

A masszőr terapeuta, különböző anyagokból – gumi, üveg, szilikon – készült köpölyözők segítségére támaszkodik a terápia során. Ezek az eszközök különböző méretekkel rendelkeznek. Napjainkban is gyakran alkalmazzák ezt a módszert, mivel elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait. Sokan kérik a masszőrtől ennek a technikának az alkalmazását, mivel a nyirokáramlást is fokozza, ami elősegíti, hogy a szervezetből kiürüljenek a méreganyagok.

A minőségi masszázs és a masszázságy

Egy masszőr csak akkor képes minőségi szolgáltatást biztosítani, ha mindezt megfelelő környezetben teszi és a megfelelő eszközök is a rendelkezésére állnak. A masszázságy kiválasztása éppen ezért nagy körültekintést igényel. Masszázságy vásárlás előtt sokféle szempontot szükséges figyelembe venni.

A masszázságy méretei, mint a szélessége, a hossza, a magassága, nem csupán a vendég kényelmét szolgálja, hanem a szolgáltatást végző személy problémamentes munkavégzését is lehetővé teszi. Ezért is nagyon lényeges egy minőségi masszázságy beszerzéséről gondoskodni, ami kiállja az idő próbáját, és akár több évig is jó szolgálatot tesz a szalonban.

A masszázságy kiválasztásánál mindenképpen figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen masszázst is végez a terapeuta. Ez lehet teljes test, arc, váll és nyakmasszázs és ennek függvényében az asztal kialakítása, mérete is változhat.

A stabil asztal minden esetben lényeges, még akkor is, ha a masszőr összecsukható masszázságyon végzi a kezeléseket. Egy ilyen masszázságyat a szalonban is lehet használni, de az utazó masszőr egyik fontos kelléke is lehet.

A masszázságy készülhet alumíniumból és fából. A szalon stílusa, a masszőr személyes preferenciái határozhatják meg, hogy végül, melyik masszázságy mellett dönt majd. Mindkettőnek vannak előnyei, amelyeket érdemes szem előtt tartani, amikor a masszázságy vásárlására kerül a sor. A minőségi masszázságy mellett, tehát az egyéb kellékek, mint a masszázsolaj és a köpölyözők is lényeges szerepet töltenek be a masszőr munkájában.

| masszázs
2021-09-06 14:58:31
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop