Tudósok a méregtelenítésről

A tudósok szerint a méregtelenítés csak kereskedői fogás, és nincs semmi bizonyíték arra, hogy a szervezet méregtelenítését ígérő reklámok állítása valós lenne.

méregtelenítés, detoxikálás | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
A Sense About Science nevű közhasznú alapítvány 15 terméket vizsgált be a palackozott víztől az arctisztítókig, és „értelmetlennek” minősítette azokat az állításokat, melyek szerint ezek elősegítenék a méregtelenítést.

Amikor vizsgálódásuk eredményeivel szembesítették a gyártókat, nem akadt kettő, amelyik ugyanúgy fogalmazta volna meg, mit is ért valójában méregtelenítés alatt. A legtöbbször beismerték, hogy egyszerűen csak átnevezték, és így méregtelenítésnek hívták az olyan folyamatokat, mint a tisztítás, vagy ledörzsölés.

Egy arclemosóról például azt állítják, hogy a méreganyagok eltávolításával hat, ám kiderült, hogy ezek a mérgek a piszok, a smink maradványai és a bőr által termelt zsír, amit egy közönséges arclemosó is eltávolít.

Nem áll bizonyíték az ötnapos méregtelenítő kúrák mögött sem. Evelyn Harvey biológus szerint, ha valaki egészségesen étkezik, minden bizonnyal jobban érzi magát mindenféle csodaszer nélkül is.

A legrosszabb esetben azonban, hívják fel a figyelmet a vizsgálat készítői, egyes méregtelenítő diéták károsak is lehetnek, a legjobb esetben pedig csupán pénzkidobásnak tekinthetők.

Az alapítvány elnöke szerint: – Nevetséges, hogy a 21. században misztikus tulajdonságokkal ruházunk fel bizonyos termékeket, és örömmel látom, hogy egyes fiatal tudósok is megosztják fenntartásaikat a vásárlókkal.
| méregtelenítés, detoxikálás
2023-03-23 18:06:29
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop