Fango (gyógyiszap kúra)

A fango (lásd iszapkúra címszó alatt is) vulkáni talajból származó forró, szagtalan ásványi iszap olasz elnevezése. Az iszap közvetlen kapcsolatban van a termálvízzel, a napfénnyel és a levegővel. Bizonyítottan egy ún. „érési” folyamatra van szükség, melynek során a fango lassanként szerves anyagokkal telítődik, létrejön az „érett fango”, így a fango gyógyhatásúvá válik.

Iszapkúra

Az iszapkúra (lásd fango címszó alatt is) négy egymást követő lépésből áll: Első lépésként egy iszappakolásra kerül sor, amit fürdőzés követ a termálvízben. Ezután következik az ún. reakciófázis, melyben az izzadság lefolyhat. Az utána következő masszázs pedig az ideg- és izomrendszer lazítására szolgál.

Szerájfürdő

Modern, keleti kialakítású „fürdőtemplom”, mely elnevezését a „szeráj”-ról kapta (szeráj = a szultán, egy arab uralkodó, palotája).

Fangó - az öngyógyító erők ébredése

Minden pórusunkból dől a veríték. Testünket vastagon fedi a kékesszürke iszapréteg, melyet háromrétegű vászon-, viasz- és gyapjútakaró fed gubószerűen. Szervezetünk hatalmas energiákkal dolgozik, szunnyadó ellenálló képességünk és öngyógyító erőink újra éledezni kezdenek. Mindez sok erőnkbe kerül, de érezzük azt is, hogy testünk teljes mértékben ellazul...


Torma, citrom, agyag: egyszerű borogatások, pakolások

Rendszerint a kisebb borogatások és kötések otthon könnyebben kivitelezhetőek, mint a nagy felületűek. A sokféle lehetőség közül itt a különösen otthon használható fogásokat gyűjtöttük össze.


A gyógyító agyag

A négy elem gyógyerejét körülbelül száz évvel ezelőtt egy evangélikus lelkész fedezte fel újra. Erdmann Emanuel Felke egy iskolaigazgató fia volt, Berlinben a teológia mellett néhány szemeszteren át orvos- és természettudományt is tanult.


1
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop